Amânarea Jocurilor Olimpice: refuzuri din toate direcţiile

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 1 iunie 2016

Amânarea Jocurilor Olimpice: refuzuri din toate direcţiile

Marea industrie care a devenit sportul mondial nu poate permite întârzieri în "procesul de producţie", tocmai de aceea, indiferent de natura ameninţărilor, nicio mare competiţie nu se mută şi nici nu se amână. Dacă în ceea ce priveşte menţinerea poziţiei în faţa ameninţărilor teroriste lucrurile sunt de înţeles, orice pas în spate ar fi privit drept o victorie a teroriştilor în războiul lor cu lumea civilizată, este evident că o amânare a Jocurilor Olimpice nu ar fi percepută la fel de către ţânţarii care răspândesc virusul Zika.

Oficialităţile braziliene, dar şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au declarat răspicat că nu se pune problema ca Olimpiada de la Rio să fie amânată, explicând că riscurile nu sunt atât de mari. În schimb, săptămâna trecută, 150 de experţi în medicină au cerut, într-o scrisoare deschisă, ca Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro să fie mutate sau amânate din cauza virusului Zika: "Lumea e supusă unui risc inutil, când 500.000 de turişti străini din toate ţările vin să asiste la Jocuri şi pot fi potenţial infectaţi de virus şi să se întoarcă la ei acasă, unde infecţia poate deveni atunci endemică. Principala noastră preocupare vizează sănătatea publică, fiindcă tulpina braziliană a virusului Zika afectează sănătatea într-un mod care nu a mai fost observat până acum". După cum se ştie, Brazilia este ţara cea mai afectată de acest virus, cu aproape un milion şi jumătate de persoane contaminate din 2015. Conform Agerpres, ministerul brazilian al sănătăţii a reluat argumentele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) potrivit cărora luna august este cea în care sunt cei mai puţini ţânţari Aedes Aesgypti, vectori ai virusurilor dengue, Zika şi chikungunya. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margareth Chan, a declarat la Rio de Janeiro că oamenii nu trebuie să se îngrijoreze pentru că în luna august cantitatea de ţânţari este minimă. Comitetul organizator al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 a transmis că respectă poziţia experţilor dar urmează recomandările OMS, care nu vede deloc riscuri. O anulare sau o schimbare a locului Jocurilor Olimpice nu ar modifica de o manieră semnificativă răspândirea internaţională a virusului Zika, se precizează într-un comunicat al OMS, care va continua să supravegheze situaţia şi să-şi adapteze recomandările dacă va fi necesar.

OMS recomandă femeilor însărcinate să nu călătorească în ţările sau regiunile care au înregistrat cazuri de transmitere sexuală a virusului Zika, iar cei care doresc să călătorească în Brazilia pentru JO ar trebui să urmeze sfaturile serviciilor de sănătate publică din ţările lor şi să consulte un medic. Virusul este legat de o microcefalie a fătului, o malformaţie gravă şi ireversibilă a craniului, şi o dezvoltare incompletă a creierului. Pe de altă parte, autorităţile braziliene au anunţat că vor distribui gratuit 450.000 de prezervative celor 10.500 de sportivi, începând din 24 iulie, data deschiderii satului olimpic.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb