AMBASADORUL BRITANIC LA BUCUREŞTI: Rusia trebuie să elibereze marinarii ucraineni

P.E.
Internaţional / 28 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat astăzi că Rusia trebuie să recunoască integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, să permită accesul la Marea Azov, şi să elibereze cât mai curând marinarii ucraineni reţinuţi.

Despre situaţia dintre Rusia şi Ucraina, Noble a afirmat: "Este una foarte gravă şi condamnăm acţiunile Rusiei. Suntem foarte îngrijoraţi privind atacurile asupra integrităţii teritoriale ale şi suveranităţii Ucrainei şi în ceea ce îi priveşte pe marinarii care au fost reţinuţi de Rusia".

În opinia sa, "Rusia trebuie să recunoască integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi să elibereze marinarii cât de curând posibil şi navele şi să îşi respecte vecinii, să acţioneze în vederea stabilirii păcii în zonă".

Noble nu a dorit să facă predicţii privind felul în care va evolua acest conflict. "Este clar că oamenii din Rusia şi Ucraina şi din ţările vecine îşi doresc ca acesta să fie rezolvat rapid şi pacifist. Rusia trebuie să permită accesul la Marea Azov", potrivit News.ro.

El a amintit că, anul acesta, Marea Britanie s-a confruntat cu situaţii "tragice", precum atacul din Salisbury, provocate de Rusia. "A indignat populaţia, iar asta s-a reflectat în poziţia guvernului britanic. Dacă ne amintim de asasinarea lui Litvinenko, înţelegem că Marea Britanie a simţit foarte direct experienţele negative cauzate de operatorii ruşi". Pe de altă parte, a spus el, relaţia cu Rusia este una complexă: "Mulţi cetăţeni ruşi trăiesc în Marea Britanie, cooperarea economică este una de succes. Cred că este foarte important să urmărim contextul larg, să nu ne concentrăm doar pe componenta reprezentată de securitate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ma intreb (ca prostul) cu ce drept ? Si, vorba fratilor moldoveni "anume" ce-i califica pe englezi sa vorbesca de la Bucuresti despre evenimente petrecute pe teritoriul suveran al Rusiei, luand partea unor servicii secrete ucrainiene ?

    Sa va explic dragi britanici (stiu ca stiti) si tocmai de aceasta, placerea discutiei este mai mare si cu voi in mod special: Crimeea este parte integranta a Rusiei si nu mai poate fi acum sau in viitor subiect de discutie sau negociere cu nici-o entitate statala sau alianta. 

    Asa ca ce "faceti" voi este doar pierdere de bani si de timp. Nu obtineti nimic, decat poate un timp scurt (cat redactarea unei scrisori de revocare a unui ambasador) sau, in stil utopic comunist, de promovare a acestuia intr-o tara africana. Si Shakespeare s-ar revolta: 

    "Eu nu stiu daca bunul Dumnezeu,  

    Caci nu-i cunosatem caile ascunse,  

    A vrut sa ispasesc vreun pacat  

    Si-a zamislit din osul meu pedeapsa. 

    Caci de unde altfel, atatea patimi josnice, nevrednice, murdare, desantate, atat noroi ? 

    De unde cardasia cu haimanale fara capatai ? 

    Se-mpaca ele cu inalta-ti vita si pot sa-ncapa-n inima de print ?' 

    Hai sa raspundem: 

    Despre diplomatia "marii", de ceva decenii "micii" Britanii, stearsa, uitata, aproape anacronica, care se mai "baga in seama", singura, pentru a nu uita (ea) ca mai exista, avem tot atatea incertitudini cat si indoieli. 

    Un lucru ”obtinut" trebuie obtinut doar prin munca. 

    O fapta buna nu trebuie revendicata. 

    Marile foste beneficii coloniale reprezinta apusul (in sens literal), "amurgul zeilor" si "cantecul de lebada" al acestor "fratii" care nu-si mai gasesc firescul, niciunde. 

    Presa a fost creata intru propasirea binelui ieftin (acel "panda" de la sfarsit de jurnal) dar si a raului (mult mai bine vandut), care spune, afirma, se jura, fara nici o dovada (e doar ea), goala, senzuala, usuratica si sexi, care vrea mult si acum. 

    Cand Dumnezeu vrea sa te piarda iti ia intai mintile. 

    Jocurile politice "inalte" au mai putine optiuni decat "alba - neagra". 

    Cand iti permiti, de pe scaunul care ar trebui sa creeze punti de dialog si progres bilateral (oricum esti "exit"), sa creezi alerte si sa stabilesti pozitii de atac (doar virtuale) este ca sum nu ti-ai cunoaste "lungul naslui" si ca "mai, mai" ti-ai dori sa fii "scarmanat", cu siguranta de un rus iar aceasta ar fi o experienta ultima. 

    Ca o concluzie, cred ca sunt doar refulari amplificate la un nivel national (fara element national), jocuri ipocrite, bine unse, cum s-ar zuce "acceptam dar sa fie cu noi". 

    Rusia este (deja) inflexibila (i-a ajuns). 

    Europa este in "fundul gol" dar demna. 

    Transtlanticii zici ca vor sa descopere inca o data America (dar alta). 

    Se pare ca aceasta antitate numita, urat si incorect Ucraina, va intra (in totalitate) in superbul si inegalabilul "corp" al Rusiei. 

    Chiar imi plac caracteristicile tehnice ale podului peste stramtoarea Kerci si faptul ca flota de la Mariupol va ramane "la vatra".

    Multumesc. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb