Ambasadorul Israelului, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere pentru susţinerea copiilor din Ferentari

G.U.
Miscellanea / 4 martie 2021

Ambasadorul Israelului, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere pentru susţinerea copiilor din Ferentari

Ambasadorul Israelului, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere pentru susţinerea unui proiect dedicat copiilor din cartierul Ferentari, una dintre cele mai defavorizate zone din Capitală, informează un comunicat al Asociaţiei "Zi de Bine" transmis Agerpres.

În cadrul proiectului "Studiourile Ferentari", demarat de Asociaţia "Zi de Bine" în luna martie, peste 30 de copii din trupa "Playhood" vor putea să îşi exerseze abilităţile artistice într-un studio dotat cu toate echipamentele necesare pentru filmele şi poveştile pe care le au de spus.

Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, bani cu care se vor realiza renovarea şi dotarea studioului, dar şi acoperirea costurilor necesare funcţionării acestuia până la finalul anului, precizează sursa citată.

"Fiecare clipă pe care aceşti copii o petrec în studio, la repetiţii şi filmări, e o clipă mai mult petrecută departe de stradă şi pericolele ei. Fiecare clipă în care se joacă şi învaţă într-un mediu prietenos şi încurajator înseamnă o şansă în plus de a ţine capul sus şi de a face un pas spre o viaţă mai bună. Noi ne-am propus să fim alături de ei acum, la începuturi, şi, de ce nu, să-i aplaudăm într-o zi, când vor urca pe scenele festivalurilor de teatru la care merită să ajungă", au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei "Zi de Bine".

Trupa de teatru "Playhood", coordonată de actorul Ionuţ Oprea, s-a născut în urmă cu şapte ani, în cadrul Şcolii Generale 136. "Playhood" a început cu o misiune simplă, de a folosi artele vizuale şi ale spectacolului pentru a-i ajuta pe copii să-şi dezvolte abilităţi de bază ca cititul, scrisul şi gândirea critică. De-a lungul timpului, mai mulţi copii care s-au antrenat alături de Ionuţ Oprea au participat la festivalurile de profil din ţară şi din afara graniţelor, dând replica unor artişti precum Ada Solomon, Radu Jude şi mulţi alţii, informează Agerpres.

În 2020, Ionuţ Oprea şi Mădălina Dorobanţu au înfiinţat Asociaţia Ferentari, din nevoia de a ţine pasul cu succesul şi dezvoltarea proiectului "Playhood".

"După o lungă călătorie de 7 ani, iată că proiectul mult visat începe să se contureze. În decursul acestei perioade am învăţat adevărate lecţii de viaţă şi, totodată, am văzut cu ochii noştri schimbarea pe care a adus-o "Playhood" pentru copii din cartierul Ferentari. Este o imensă bucurie pentru mine să văd cum munca lor este apreciată şi recunoscută de artişti de top şi de mass media şi că unii dintre copii chiar au început să primească roluri plătite în diferite producţii. Cu alte cuvinte, abia aştept să ţin prima oră de curs direct din Studiourile Ferentari", a declarat Ionuţ Oprea, actor şi co-fondator Asociaţia Ferentari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb