Ambasadorul Israelului în România a mers în vizită oficială la Iaşi

S.B.
Miscellanea / 12 iunie 2020

Ambasadorul Israelului în România a mers în vizită oficială la Iaşi

În prima sa vizită oficială în afara Bucureştiului în contextul pandemiei de coronavirus, David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, a mers la Iaşi, răspunzând invitaţiei adresată de Primarul Mihai Chirica, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Luna aceasta se împlinesc 79 de ani de la Pogromul de la Iaşi, unde cel puţin 13.000 de evrei au fost torturaţi şi ucişi. Teroarea şi violenţa inimaginabile care au avut loc în lunile iunie-iulie 1941 au făcut ca Pogromul de la Iaşi să fie cel mai mare masacru din istoria modernă a României.

Alături de edilul Iaşiului şi de liderii şi membrii comunităţii evreieşti din oraş, David Saranga a participat la ceremonia din Cimitirul Evreiesc, dedicată comemorării victimelor Pogromului. Acesta a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare în memoria celor care au pierit nevinovaţi.

David Saranga, Ambasadorul Israelului în România: "Este de datoria noastră să ne amintim. Nu putem să vorbim despre viitor fără să ne amintim şi să ne asumăm trecutul. Mai ales astăzi, când atitudinile extremiste, xenofobe şi antisemite sunt din ce în ce mai prezente în Europa. Aceste atitudini reprezintă nu doar o ameninţare la adresa statului şi a poporului evreu, ci şi la adresa valorilor europene".

În cadrul vizitei de două zile, Ambasadorul Israelului în România a avut întâlniri cu dl Marian Grigoraş, Prefectul judeţului Iaşi, cu dl Maricel Popa, Preşedintele Consiliului Judeţean, cu Mitropolitul Teofan, Arhiepiscopul Iaşiului, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, precum şi cu

Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" , Tudorel Toader.

David Saranga şi-a încheiat vizita la Iaşi mergând la Muzeul Pogromului şi Muzeul Teatrului Evreiesc din municipiu, înaintea deschiderii lor oficiale, pe 29 iunie 2020.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Astazi Mihai Chirica , traseistul prmar al urbei Iasilor va fi circumcis de catre ambasadorul Israelului, conform traditiei...

    Amandoi cu masca FIAREI pe figura s-au gandit sa comemoreze victimele Holocaustului.. Bine ca nu s-au echipat precum Cavalerii Templieri. Nu mai avem mult pana acolo.

    1. Mai bine te mufau si pe tine, bah Cristiane

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb