AMBASADORUL PAUL BRUMMELL:  "Prezenţa grupărilor NATO în Marea Neagră este un mesaj de asigurare că marea va rămâne liberă"

A.C
Miscellanea / 3 februarie 2018

"Prezenţa grupărilor NATO în Marea Neagră este un mesaj de asigurare că marea va rămâne liberă"

Ambasadorul britanic Paul Brummell consideră că prezenţa celor două grupări navale NATO în Portul Constanţa transmite un mesaj puternic de asigurare că Marea Neagră va rămâne o mare liberă, dar şi că Marea Britanie este alături de România pentru a asigura securitatea europeană.

El a amintit că 2017 a fost anul cel mai intens an în privinţa colaborării în domeniul apărării dintre Marea Britanie şi România.

Două grupări navale NATO, care desfăşoară exerciţii în Marea Neagră alături de fregata "Regele Ferdinand" şi de dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu", s-au aflat astăzi, în Portul Constanţa, potrivit News.ro.

Oamenii au putut vizita astfel, timp de trei ore şi jumătate, navele britanice HMS Duncan şi HMS Enterprise, dar şi două nave militare turceşti, fregata Gaziantep şi vânătorul de mine Akay. Astfel, sute persoane au urcat la bordul celor patru nave militare şi au putut vedea armamentul şi tehnica militară de care acestea dispun.

La eveniment a fost prezent şi ambasadorul britanic la Bucureşti Paul Brummell. El le-a declarat jurnaliştilor, la bordul distrugătorului HMS Duncan, că este pentru a treia oară când se află pe această navă militară, prima dată fiind în 2015 şi a doua oară în 2017, în ambele cazuri Duncan aflându-se în Portul Constanţa.

El a afirmat că prezenţa celor două nave militare britanice şi a celor două turceşti reprezintă un mesaj puternic dat de NATO că Marea Neagră va rămâne o mare liberă.

"Cred că aceasta este un semn foarte puternic că NATO transmite un mesaj de asigurare că Marea Neagră va rămâne o mare liberă, o mare pentru toţi, că Marea Britanie este alături de România pentru a asigura securitatea europeană", a afirmat Paul Brummell.

Ambasadorul a menţionat că sâmbătă a vizitat cele două nave britanice aflate în Portul Constanţa, precizând că ultima oară s-a aflat la bordul navei Enterprise pe vremea când el se afla în misiune diplomatică în Insulele Caraibe, iar nava respectivă era Antigua, precizând că acesta este un semn că marima britanică face cu adevărat misiuni globale.

"Sunt foarte bucuros că mulţi cetăţeni din Constanţa au profitat de această ocazie pentru a vizita şi HMS Duncan şi HMS Entreprise şi navele turceşti pentru a vedea cum pot proteja aceste forţe din NATO", a explicat ambasadorul.

Comandantul fregatei, Marian Ioan, a declarat, sâmbătă, la bordul distrugătorului britanic Duncan, că această navă a mai avut şi anul trecut trei participări în cadrul acestei grupări NATO , iar anul acesta sunt programate trei, aceasta fiind prima dintre ele.

"Anul trecut am avut două participări în comun cu gruparea NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), anul acesta sunt planificate trei, iar aceasta este prima. Scopul acestor participări la exerciţii în comun este acela de a întări interoperabilitatea dintre navele NATO şi navele din regiune pentru a fi pregătiţi în orice moment să facem faţă oricărei ameninţări. Această pregătire este benefică atât pentru echipajele navelor noastre, cât şi pentru cele ale partenerilor, având în vedere că îi putem ajuta să înţeleagă mai bine contextul din zonă", a explicat comandantul fregatei Regele Ferdinand", precizând că navele militare româneşti au dotările necesare pentru a face faţă acestor tipuri de misiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb