Ambasadorul rus la Bucureşti, convocat la MAE

S.B.
Politică / 12 iunie 2020

Ambasadorul rus la Bucureşti, convocat la MAE

Ambasadorul rus la Bucureşti Valery Kuzmin a fost convocat azi la MAE în legătură cu declaraţiile purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova care a comentat menţionarea comportamentului agresiv al Rusiei în regiune în Strategia Naţională de Apărare a României. Acesta a afirmat că autorităţile de la Bucureşti au "început să plagieze", ceea ce denotă lipsa politicienilor români de a gândi independent, potrivit news.ro.

Dan Neculăescu, secretarul de stat pentru afaceri strategice, i-a transmis lui Valery Kuzmin că menţionarea Rusiei în Strategia Naţională de Apărare a României nu ar trebui să îl surprindă, acesta fiind efectul comportamentului cunoscut al părţii ruse în regiune din ultimii ani.

MAE a transmis: "În contextul declaraţiilor de ieri, 11 iunie 2020, ale purtătorului de cuvânt al MAE rus în legătură cu Strategia Naţională de Apărare a României, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus ca ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, sa fie convocat astăzi, 12 iunie 2020, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a avut loc o discuţie la nivel de secretar de stat. Cu acest prilej, secretarul de stat pentru afaceri strategice Dan Neculăescu a comunicat ambasadorului Kuzmin faptul că menţionarea Federaţiei Ruse în Strategia Naţională de Apărare a României nu ar trebui să constituie un motiv de surprindere, acesta fiind efectul comportamentului cunoscut al părţii ruse în regiune din ultimii ani. Acest comportament este evaluat ca destabilizator, inclusiv în cadrul poziţiilor comune adoptate la nivelul NATO şi Uniunii Europene".

Potrivit sursei citate, secretarul de stat a arătat că ar fi apreciat ca preocuparea purtătorului de cuvânt al MAE rus pentru stabilitatea regională la Marea Neagră să fie însoţită şi de o evaluare corectă a măsurilor cu caracter strict defensiv decise la nivel aliat, acestea fiind adoptate de către NATO tocmai ca urmare a conduitei menţionate a Federaţiei Ruse.

"Partea română a precizat că Noua Strategie Naţională de Apărare reflectă statutul României de stat membru al NATO şi al Uniunii Europene, angajat ferm în sensul consolidării democraţiei, stabilităţii, păcii şi securităţii internaţionale, în conformitate cu sistemul internaţional bazat pe norme. Din acest punct de vedere, documentul programatic este expresia politicii predictibile a României de ataşament faţă de valorile euro-atlantice şi dreptul internaţional", a mai adăugat MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb