• Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi seară, la Antena 3, că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România
Camera de Comerţ Americană în România - AmCham Romania a reacţionat în urma declaraţiilor şi acţiunilor decidenţilor români şi a celor aflaţi în funcţii publice care, potrivit comunităţii, pun într-o lumină negativă companiile multinaţionale şi angajaţii acestora.
Printr-un comunicat de presă remis redacţiei transmite: "Camera de Comerţ Americană în România - AmCham Romania, în numele comunităţii de afaceri pe care o reprezintă - peste 430 de companii americane, internaţionale şi româneşti - respinge acuzaţiile tendenţiose lansate în spaţiul public la adresa companiilor multinaţionle şi a angajaţilor acestora".
Totodată, AmCham precizează: "Facem apel la responsabilitate deopotrivă în declaraţii şi acţiuni, din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice şi la încetarea discriminării românilor în funcţie de angajator. Considerăm că astfel de speculaţii creează un precedent periculos pentru democraţia românească, cu accente de intimidare a mişcării civice şi a sectorului privat, cu implicaţii negative la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor".
Potrivit sursei citate, "astfel de practici erodează încrederea în climatul investiţional şi alimentează fenomenul de emigrare, deja resimţit puternic de piaţa muncii, mutând în acelaşi timp atenţia publică de la priorităţile şi vulnerabilităţile prezente şi viitoare ale României".
AmCham Romania semnalează, de asemenea, pericolul unor potenţiale abuzuri de putere în relaţia stat-contribuabili, care pot rezulta dintr-o astfel de poziţionare a decidenţilor.
AmCham Romania mai transmite: "Dreptul la libera exprimare a cetăţenilor este un drept câştigat cu mare preţ de generaţiile anterioare şi care într-un stat european, membru al NATO, ar trebui garantat prin lege şi respectat de autorităţi, în niciun caz blamat sau reprimat".
Comunitatea precizează că va rămâne un partener de dialog de încredere şi îşi exprimă disponibilitatea de a fi un contributor activ, prin expertiza acumulată în rândul membrilor, la procesul de modernizare şi îmbunătăţire a cadrului legislativ şi fiscal din România şi prin promovarea de recomandări şi măsuri necesare pentru o dezvoltare economică sustenabilă.
Camera de Comerţ Americană în România, care include peste 430 de companii americane, internaţionale şi româneşti, repezintă, de 25 de ani, în dialogul cu autorităţile deopotrivă companii mari şi companii mici, antreprenoriale, care au contribuit la dezvoltarea economiei româneşti prin investiţiile cumulate de peste 22 miliarde dolari şi prin cele peste 250.000 de locuri de muncă create în ţara noastră.
"Sectorul privat, prin eficienţa investiţiilor şi prin valoarea adăugată inclusiv în ce priveşte dezvoltarea capitalului uman, a pus România pe harta globală a investiţiilor şi este cel mai important contributor la bugetul de stat, susţinând în acelaşi timp cu dedicare, prin activităţi caritabile, nevoi societale de amploare", mai transmite comunicatul.
Marţi seară, Liviu Dragnea, a declarat la Antena 3 că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România
Şeful PSD a afirmat: "Companiile nu au ideologii politice, au interese economice. Şi atunci când aceste interese lovesc instituţiile statului român, nu putem să nu intervenim. (...) Multinaţionalele finanţează #rezist, finanţează aceste mişcări şi îndeamnă angajaţii să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta, s-au mai potolit".
1. fără titlu
(mesaj trimis de zaza în data de 24.08.2018, 16:36)
....Spune mai boule cine