AMD negociază preluarea rivalului Xilinx pentru 30 de miliarde de dolari

J.P.
Internaţional / 9 octombrie 2020

AMD negociază preluarea rivalului Xilinx pentru 30 de miliarde de dolari

Producătorul de chipuri Advanced Micro Devices Inc. este în discuţii avansate pentru preluarea rivalului Xilinx Inc. în cadrul unei tranzacţii de peste 30 de miliarde de dolari care ar permite AMD că concureze mai bine cu rivali precum Intel şi Nvidia, conform Agerpres.

Un acord ar putea fi anunţat la începutul săptămânii următoare, însă sursele au subliniat că nu există nicio certitudine că se va ajunge la o înţelegere în condiţiile în care discuţiile au mai fost oprite o dată.

Preluarea Xilinx ar da directorului general de la AMD, Lisa Su, o putere mai mare pentru a pune capăt poziţiei dominante pe care o are Intel pe piaţa profitabilă a componentelor pentru centre de date. În plus, această tranzacţie ar veni la mai puţin de o lună după ce rivalul Nvidia a anunţat că intenţionează să preia designerul britanic de chipuri Arm pentru 40 de miliarde de dolari.

Preluarea Xilinx, care produce chipuri programabile pentru reţele wireless, ar permite de asemenea AMD să se extindă pe o nouă piaţă tocmai într-un moment în care operatorii de telefonie cheltuie miliarde de dolari pentru a-şi construi reţele 5G.

Acţiunile Xilinx au încheiat şedinţa de joi la o cotaţie de 105,99 dolari ceea ce conferă companie o capitalizare de piaţă de 25,9 miliarde dolari, aproximativ un sfert faţă de valoarea de piaţă a AMD. Acţiunile AMD au înregistrat o creştere de 89% în acest an, pe măsură ce pandemia de coronavirus a stimulat cererea pentru PC-uri, console de jocuri video şi alte dispozitive care utilizează chipuri produse de AMD. În trimestrul al doilea cifra de afaceri a AMD a crescut cu 26% până la 1,93 miliarde dolari în timp ce profitul net a crescut de patru ori până la 157 milioane dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb