Amenzi de 10.000 lei la Swiss Capital

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iunie 2013

Amenzi de 10.000 lei la Swiss Capital

Juravle, Blăjuţ şi doi reprezentanţi ai departamentului de Control Intern, amendaţi de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a amendat pe Olimpiu Blăjuţ, Bogdan Juravle, Sorin Apostol şi Robert Cosmin Pană, reprezentanţi ai Swiss Capital, pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei pieţei de capital, potrivit unor decizii ASF, din data de 10 iunie.

Autoritatea a examinat contestaţiile formulate de cei patru reprezentanţi ai Swiss Capital şi a decis respingerea lor, menţinând ordonanţele de sancţionare ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (predecesorul ASF), din data de 5 aprilie.

Astfel, Bogdan Juravle, directorul general al Swiss Capital, a fost amendat cu 2.500 lei, Olimpiu Blăjuţ, director adjunct, a primit o amendă de 2.500 lei, Sorin Apostol şi Robert Cosmin Pană, reprezentanţi ai Compartimentului de control intern, au fost amendaţi cu 3.000 lei, respectiv 2.000 lei.

Amenzile au venit în urma unui control de fond efectuat la Swiss Capital în perioada 9 noiembrie 2012 - 26 noiembrie 2012, care a determinat că societatea nu a transmis CNVM procedurile proprii pe suport de hârtie, încălcând astfel prevederile din Instrucţiunea CNVM numărul 1/2011, contractul de prestări servicii de investiţii financiare prin internet, valabil la data controlului, nu cuprindea informaţii referitoare la cursul de schimb valutar, fiind încălcate prevederile Regulamentului CNVM numărul 32/2006, Swiss Capital nu a transmis formularele de raportare privind activele clienţilor, aferente operaţiunilor derulate în cursul anului 2011, către trei clienţi, încălcând prevederile Regulamentului CNVM numărul 32/2006, şi că formularele de ordin şi formularele de confirmare a executării tranzacţiilor aferente operaţiunilor pe pieţe externe, existente la dosarele clienţilor, nu cuprindeau informaţii suficiente şi exacte referitoare la piaţa pe care au fost încheiate tranzacţiile şi respectiv emitentul produselor structurate, fiind încălcate astfel prevederile Regulamentului 32/2006.

De asemenea, Swiss Capital nu a deschis şi păstrat conturi de marjă în numele clienţilor, în care să fie evidenţiate separat operaţiunile cu valori mobiliare cumpărate în baza creditului acordat de societate, a acordat unor clienţi împrumuturi pentru achiziţionarea unor instrumente financiare care nu intră în categoria valorilor mobiliare care pot face obiectul cumpărărilor în marjă, fiind încălcate astfel Regulamentul 32/2006 şi Dispunerea de măsuri a CNVM numărul 13/12.07.2010.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. 10 000 e miniamenda. Minishort

    Amenda pt ca nu raporteaza pe suport de hartie!! Asta numai CNVM-ul (ASF) putea sa faca in anul 2013. Eu zic sa renuntam si la Arena si sa tranzactionam in ring, cu strigare. Si cine nu tipa bine, sa fie amendat de CNVM.

    Au desfintat CNVM-ul degeaba. ASF este fix acelasi lucru, au mai irosit o oportunitate de a face o institutie utila in locul uneia parazite.

    1. Orice amenda e binevenita pt gasca de la Swiss

    Ba, oameni buni, le faceti reclama gratis la astia cu sanctiunile astea...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb