AMERICA FIERBE Povestea lui Trump

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iunie 2020

Donald Trump

Donald Trump

În contextul violenţelor din SUA, Donald Trump ameninţă cu desfăşurarea armatei

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promis să restabilească ordinea în ţara sa, care se confruntă cu tot mai multe revolte violente, ameninţând că va desfăşura armata dacă aceste manifestaţii nu se opresc.

Zeci de oraşe americane şi-au consolidat măsurile de securitate, decretând sau extinzând interdicţiile de circulaţie pe timpul nopţii, la o săptămână după moartea lui George Floyd, afro-americanul în vârstă de 46 de ani asfixiat de un ofiţer de poliţie alb în Minneapolis. Poliţistul Derek Chauvin a fost arestat şi inculpat pentru omucidere involuntară în cazul George Floyd.

Protestele au degenerat în incendieri şi acte de vandalism, iar ciocnirile cu forţele de poliţie s-au intensificat. În acest context, preşedintele Donald Trump a anunţat desfăşurarea a "mii de soldaţi puternic înarmaţi" şi poliţişti la Washington, ca să pună capăt "revoltelor" şi "jafurilor".

Manifestaţii s-au desfăşurat de asemenea la Miami şi New York, unde participanţii, în special tineri, au scandat "Black Lives Matter" ("Viaţa negrilor contează") şi "Nu pot respira!" (ultimele cuvinte rostite de George Floyd înainte să moară).

Liderul de la Casa Albă a declarat că tulburările din capitala federală sunt "o ruşine", conform Agerpres.

Apelând la guvernatori ca să acţioneze rapid şi ferm ca să "domine străzile" şi să întrerupă spirala violenţelor, preşedintele american a lansat un avertisment: "Dacă un oraş sau un stat refuză să ia deciziile necesare apărării vieţii şi proprietăţii locuitorilor săi, voi desfăşura armata americană ca să rezolv rapid problema în locul lor". Totodată, Trump a denunţat actele "de terorism intern".

În timp ce preşedintele făcea aceste declaraţii în grădina Casei Albe, poliţia trăgea cu gaze lacrimogene ca să disperseze manifestanţii adunaţi în faţa complexului prezidenţial. Zeci sau chiar sute de mii de americani demonstrează împotriva brutalităţii poliţiştilor, a rasismului şi a inegalităţii sociale, exacerbate de criza COVID-19.

De menţionat că demiterea agentului de poliţie vinovat, Derek Chauvin, nici arestarea sa ulterioară, nu au calmat spiritele, protestele răspândindu-se în cel puţin 140 de oraşe americane.

Ca să stăpânească aceste confruntări în care s-au amestecat manifestanţi, infractori şi forţe anti-revoltă, soldaţii Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în mai mult de 20 de oraşe americane, într-un climat de tensiune nemaiîntâlnit din anii 1960. Această reacţie de securitate de amploare a fost însoţită de utilizarea vehiculelor blindate, a gazelor lacrimogene şi a gloanţelor de cauciuc.

În timpul protestelor au fost arestate câteva sute de persoane, iar mai mulţi jurnalişti au fost răniţi de poliţie. Mai mulţi poliţişti au fost împuşcaţi în ultimele ore în SUA, pe fondul manifestaţiilor.

Chicago, Denver, Los Angeles, Salt Lake City, Cleveland, Dallas şi Indianapolis au impus restricţii de circulaţie. Manifestaţii împotriva brutalităţii poliţiştilor şi a rasismului în SUA au avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, în Marea Britanie, Germania, Canada, şi luni în Noua Zeelandă. Tot luni, mii de persoane s-au adunat la Dublin şi Amsterdam, şi câteva zeci la Paris.

Liderul SUA caută bază juridică pentru a declara Antifa drept grupare teroristă

Preşedintele american Donald Trump a acuzat mişcarea Antifa că ar fi generat violenţele în SUA după moartea afro-americanului George Floyd, în timpul reţinerii de către poliţie, promiţând că militanţii "radicali" de extremă-stângă vor fi plasaţi pe lista entităţilor teroriste, precum grupările Statul Islamic şi Al Qaida, scrie AFP, potrivit news.ro.

Dar această intenţie ar putea rămâne nerealizată atât timp cât reţeaua neoficială este departe de a avea o structură şi pentru că nu există lege antiteroristă pentru grupusculele americane, relevă agenţia de presă franceză.

Termenul "Antifa", provenit din prescurtarea denumirii Acţiunea antifascistă, vine de la grupări socialiste italiene, iar apoi germane care au încercat să reziste ascensiunii lui Benito Mussolini şi Adolf Hitler în anii 1920 şi 1930.

În SUA, militanţii fac campanie pe teme de justiţie socială, precum drepturile minorităţilor.

"Credem în aceasta şi luptăm pentru o lume fără fascism, rasism, sexism, homo/transfobie, antisemitism, islamofobie şi ură", a explicat grupul Antifa din New York pe contul său Twitter.

De la alegerea lui Donald Trump, în 2016, după o campanie feroce antiimigraţie care a deschis calea discursului extremei drepte radicale, militanţii Antifa au trecut la confruntări directe, uneori, violente.

Şeful Statului Major Interarme al SUA, pe străzile Washingtonului

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme american, a fost văzut plimbându-se pe străzi luni seara la Washington ca să observe situaţia, în timp ce o noapte de noi proteste violente cuprindeau oraşul, potrivit dpa.

"Am depus un jurământ de credinţă Constituţiei Statelor Unite... pentru a proteja drepturile fiecăruia şi asta este ceea ce facem", a declarat Milley pentru dpa, continuând: "Avem Garda Naţională DC aici şi sunt aici doar pentru a vedea cât de bine se descurcă, asta este tot".

Secretarul general al ONU cere anchetarea violenţelor poliţiei în SUA

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, consideră că manifestaţiile trebuie să se desfăşoare în manieră paşnică şi violenţele comise de poliţie trebuie să facă obiectul anchetelor în SUA, dar şi în orice altă ţară.

"Autorităţile trebuie să dea dovadă de reţinere în gestionarea manifestanţilor în SUA", precum şi în alte părţi, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres, Stephane Dujarric, menţionând: "Am văzut în ultimele zile cazuri de violenţă a poliţiei. Toate cazurile trebuie să facă obiectul anchetelor".

Vineri, aproximativ 5.000 de soldaţi din Garda Naţională au fost desfăşuraţi în 15 state şi în capitala federală Washington, unde numeroşi demonstranţi s-au comasat în faţa Casei Albe, scandând diverse sloganuri şi aprinzând focuri. Potrivit cotidianului The New York Times, preşedintele Donald Trump a fost dus vineri seară într-un buncăr, în timpul unei manifestaţii similare în faţa reşedinţei oficiale.

Trump îi critică pe unii guvernatori şi cere măsuri mai dure contra protestatarilor

Preşedintele american Donald Trump a criticat guvernatorii diverselor state pe care i-a calificat drept "slabi" şi le-a cerut să adopte măsuri mai dure contra protestatarilor, pe fondul violenţelor din ultimele zile.

"Trebuie să dominaţi, dacă nu dominaţi atunci vă pierdeţi timpul. Ei vor da peste voi. O să arătaţi ca o mână de nemernici", le-a declarat Trump guvernatorilor, potrivit canalului de televiziune CBS, care a obţinut o înregistrare audio, informează Agerpres.

Liderul american a avut o videoconferinţă cu guvernatorii statelor şi cu oficialităţi din domeniul securităţii naţionale, unde s-a pronunţat pentru activarea mai multor trupe în capitala federală Washington şi le-a solicitat guvernatorilor să opereze mai multe arestări, potrivit CBS.

UE avertizează împotriva utilizării excesive a forţei

Uniunea Europeană este "şocată şi consternată" de moartea afro-americanului George Floyd în timpul reţinerii sale de către patru poliţişti albi, a declarat ieri şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, calificând cazul drept "abuz de putere" şi avertizând împotriva recurgerii excesive la forţă, transmit Reuters şi AFP, conform Agerpres.

"Aici, în Europa, la fel ca populaţia SUA, suntem şocaţi şi consternaţi de moartea lui George Floyd. Cred că toate societăţile trebuie să rămână vigilente faţă de utilizarea excesivă a forţei de către poliţie", a declarat Borrell în timpul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

Josep Borrell a calificat moartea lui Floyd drept un caz "foarte, foarte nefericit" şi a declarat că acesta relevă un "abuz de putere" din partea forţelor de ordine.

"Este un abuz de putere. Trebuie denunţat, combătut, atât în SUA, cât şi peste tot în lume", a subliniat Josep Borrell, adăugând: "Noi condamnăm rasismul de orice fel ... avem încredere în capacitatea americanilor de a rămâne uniţi şi de a se tămădui ca naţiune. Trebuie să ne asigurăm peste tot, în special în societăţile care se bazează pe statul de drept, reprezentarea democratică şi respectarea libertăţilor, că persoanele însărcinate să vegheze asupra ordinii nu-şi utilizează capacităţile ca în cazul morţii foarte, foarte nefericite a lui George Floyd".

În declaraţia sa, şeful diplomaţiei UE a subliniat: "Toate vieţile contează. Şi vieţile negrilor contează!", lansând totodată un apel la atenuarea tensiunilor în SUA.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. D. J. Trump unicul aparator al civilizatiei occidentale si al valorilor noastre morale, cum ar fi respect pentru viata, respect pentru traditiile noastre crestine, recunoasterea meritului personal. De aceea este atat de urat de cei care ani la rand au jefuit, au montat razboaie, au violat copii.si ne-au mintit permanent si din ce in ce mai fantasmagoric cu media. Si uite asa cand adevarul incepe sa iasa la suprafata, deodata apare o pandemie, care desi "extrem de periculoasa" nu sperie hoardele salbatice care acum devasteaza agoniseala micului antreprenor precum si crezul lui. Este oribil. Civilizatia noastra moare.

    1. Civilizatia noastra nu moare, ci evolueaza. La fel cum orice civilizatie umana a evoluat de-a lungul secolelor, a mileniilor. Cat priveste "civilizatia" si "valorile" occidentale si crestine de-a lungul timpului, m-am lamurit: Sclavagism, cruciade, inchizitia, colonialismul, holocaustul, razboaiele mondiale, bomba atomica etc. Civilizatia occidentala si valorile crestine, atat de dragi tie, sunt responsabile pentru cele mai mari atrocitati ale omenirii. BTW, pentru cultura generala: Cel mai mare genocid, raportat la populatia planetei la timpul respectiv, a fost colonizarea americilor.

      In concluzie nimeni nu a pretuit viata oamenilor mai putin, nu au montat mai multe razboaie, nu au jefuit mai mult de-a lungul istoriei decat crestinii ultra-mega-hiper civilizati.  

      Referitor la violul copiilor: Cele mai multe se petrec in cercul familiar sau in cercul de cunostinte. Si in manastiri sau alte lacase religioase (Vezi abuzurile in biserica catolica CRESTINA).  

      >  

      Pai normal ca hoardele salbatice nu se sperie asa usor. Sunt imbracati in uniforme, reprtezinta legea si sunt inarmati cu pulane si arme de foc. Din cand in cand sau destul de des mai executa cate un cetatean, de preferinta de culoare. Alta informatie pt. cultura generala: 83% din negrii americani sunt crestini, majoritatea protestanti.

      Oribil de dezinformat este mesajul tau. 

      Sa ti iei medicamentele bolnavule. Adică poliția care încearcă sa stăpânească anarhia e sălbatică? Daca iti viola femeia si ti dădea foc la casa si.magazin ce mai spuneai?,esti sclerozat rau.

    America s-a făcut de cacao arătând întregii lumi că modelul de despotism și hegemonie pe care îl practică e putred la baza, nu are susținerea maselor. Americanul de rând nu numai că nu mai trăiește niciun vis american dar nu se mai bucură nici de libertate sau drepturi democratice, decât în aparență.

    America a ajuns o pușcărie in care e greu de trait.

    Nu se pune preț pe om, asta e ideea. 

    1. [Comentariu eliminat conform regulamentului]

      Punem pariu ca apare vaccinul anti-Covid pana la Craciun si va fi distribuit -normal- intai americanilor ? Iar cu asta basta, Trump va castiga fluierand mandatul 2 !

      Democratii ? Niste mascarici, papagali, sa ne aducem aminte cum nenorocitul Clinton a refuzat intrarea Romaniei in NATO in anii'90, la propunerea Frantei, in rest pe cine propun democratii dupa sclerozata impotenta Clinton ? Pe ramolitul biden ... De rasul curcilor ! 

      despre ideiile lui Cristian poti sa crezi ce vrei, dar de ce il jignesti? Daca tot ii raspunzi, de ce nu scrii ceva la subiect?

      Referitor la Clinton: crezi ca Bill Clinton s-a trezit dimineata, a citit propunerea Frantei, s-a asezat pe WC, s-a scremut si a hotar el personal ca nu accepta intrarea Romaniei in NATO? Asa de capul lui? Fara analize, informatii, rapoarte, consultari cu statul major si alti parteneri NATO?  

      E ok mesajul tau.Doar cine nu traieste in America e prostit de media globalista.Trump e un patriot care lupta sa reinstaureze normalitatea si socialisti corecti politic fac spume ca nu il pot inlatura.

      Lege si ordine,morala crestina asta e

      scopul. 

      Cine a fost in America stie mai bine de ce au iesit oamenii aia in strada. Ani de zile au fost dusi de nas cu "visul american", cu iluzia libertatii si a capitalismului in care libertatea individuala aducea si ceva bunastare. In prezent America a devenit o puscarie unde e greu de trait si cu 2000 de dolari pe luna (traiesti la limita) iar asta spune multe.

      Dar nu e numai cazul Americii.. peste tot in lume, in statele civilizate speculatia a dus preturile foarte sus in primul rand la imobiliare, chirii.. apoi la toate celelalte.. Daca tragi o linie constati ca muncesti ca boul, nu te scoti.. iti mai raman 300 de dolari sau de euro in mana la sfarsit de luna, asta daca ai noroc si esti chibzuit, altfel traiesti pe credit de n-ai aer..

      Poate ca asta e si ideea, sa traim cu totii pe credit, sa fim datori vanduti, sa nu mai avem niciun gram de libertate.  

      Se numeste "working poor" si e o noua forma a sclavagismului.

      Punem pariu ca daca te mai exprimi asa pe site-ul BURSA, te sterg ?

      Mai prietene, am mai spus.. am niste indoieli ca Bill Gates a bagat miliarde de dolari in experimente cu virusi ca sa poata mai apoi sa vaccineze "low status people" pe intreaga planeta. Ma tem ca planul e altul. Asa ca, nu cred ca vom vedea un vaccin ci doar tratamente de ameliorare cum avem si pentru HIV, Hepatita C, Ebola si alte boli fara leac..

      Din investigatiile pe care le-am facut .. rezulta destul de clar ca vaccinul e "imbunatatit in laborator" ca sa aiba aderenta mai buna la celula umana. Virusii de tip SARS in forma lor naturala (recoltati din pestera) chiar si trecuti prin pangolini sau alte animale NU adera eficient la celula umana.. decat daca umbli un pic la ei in anumite zone importante, iar acest zone se cunosc de catre industria de creare a armelor biologice de ucidere in masa.

      Intrucat acest SARS-COV2 ucide sel ectiv.. el indeplineste inclusiv caracteristicile de "lethal bio-weapon based on AI", adica arma letala biologica care alege singura tinta, pe baza de inteligenta artificiala. Daca exista si alte versiuni ale acestui virus, imbunatatite, care vor fi scapate din laborator mai spre toamna-iarna.. inseamna ca vom avea probleme serioase.  

      E bine ca vezi lucrurile asa cum sunt

    sa mearga in SUA, sa faca ordine si sa restabileasca drepturile omului.

    1. Corect: sa mearga chinezii in SUA,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb