Americanii de la Bell Helicopter vor să asambleze elicopterul de atac Viper la IAR Ghimbav

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 15 noiembrie 2016

Americanii de la Bell Helicopter vor să asambleze elicopterul de atac Viper la IAR Ghimbav

Concernul american Bell Helicopter a anunţat, ieri, că a încheiat un memorandum cu IAR Ghimbav în vederea unei colaborări. Astfel, americanii ar putea produce componente sau asambla la fabrica din Braşov elicopterul de atac Viper, dacă Guvernul va decide să cumpere acest aparat. Elicopterele Viper ar putea înlocui aeronavele IAR 330 Puma deţinute de Forţele Aeriene Române.

Aparatele de atac Viper sunt momentan folosite doar de americani şi armata pakistaneză şi costă aproximativ 31 de milioane de dolari. Viper este unul dintre cel mai bine înarmate elicoptere de luptă din lume.

Compania de la Braşov, susţin americanii, "este bine poziţionată să asigure suportul pentru elicopterul de atac AH-1Z Viper, în cazul în care ar fi achiziţionat de guvernul român".

De asemenea, comunicatul companiei americane sugerează că Guvernul român ar putea să ia în calcul o ofertă de achiziţii de elicoptere din partea Bell Helicopters. "Potenţialul pentru AH-1Z Viper în România este incitant, iar AH-1Z ar trebui să fie un candidat foarte puternic în întâmpinarea nevoii pe care o are guvernul român pentru o platformă de apărare şi securitate avansată şi de încredere", se arată în comunicat.

În context, Bell Helicopter aminteşte că România şi-a luat angajamentul să respecte standardele NATO şi să aloce 2 la sută din PIB pentru cheltuieli de apărare.

AH-1Z Viper este cel mai avansat elicopter de atac antitanc. Poate transporta cea mai largă gamă de arme de precizie şi este dotat cu cei mai avansaţi senzori. Are o rază de acţiune de peste 240 de kilometri, poate transporta 16 rachete de tip Hellfire, două rachete aer-aer AIM-9 şi 650 de muniţii de 20mm.

Nu este pentru prima dată când Bell Helicopter curtează guvernul român. Americanii de la Bell Helicopter au purtat deja discuţii în acest sens cu oficiali din Guvernul României încă din mai 2016.

Dacă IAR Ghimbav va semna contractul de colaborare cu Bell Helicopter, fabrica braşoveană va avea de lucru la foc continuu, deoarece acest contract se va alătura celui pe care îl au negociat cu francezii de la Airbus de a furniza anumite componente pentru viitorul elicopter H 215 care se va construi la Braşov. De altfel, în urmă cu două luni, preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi premierul Dacian Cioloş au inaugurat o fabrică de 55 de milioane de euro în imediata apropiere a IAR Ghimbav.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ati vorbit cu cineva din Guvern sau cu cineva din conducerea companiei? Sa dati niste citate din alta parte nu din burta. In ce articol sau in ce loc vorbeste compania americana? Asteptam date clare nu aberatii?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb