Americanii se tem să investească în ţara noastră

VALENTIN ROMAN
Ziarul BURSA #Companii / 23 noiembrie 2005

Bulgaria şi Ungaria sînt mai atrăgătoare pentru oamenii de afaceri americani

Oamenii de afaceri americani sînt alungaţi de lipsa de predictibilitate a mediului de afaceri din ţara noastră. Mark Taplin, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că "investitorii americani sînt speriaţi de practicile economice locale şi de lipsa transparenţei în justiţie". Domnia sa a precizat că: "România trebuie să se promoveze mai bine pe plan extern şi să devină mai atrăgătoare pentru investitori, deoarece oportunităţile sînt multe şi, cu un efort în plus, acestea pot fi speculate".

Mark Taplin a mai adăugat că, în prezent, Ungaria şi Bulgaria beneficiază de un volum mai mare de investiţii ale oamenilor de afaceri americani şi asta datorită faptului că "se prezintă mai bine în ochii investitorului". Mark Taplin: "Este bine că România se preocupă intens de integrarea europeană, însă ea trebuie să rămînă deschisă şi schimburilor comerciale din spaţiul extraeuropean, cum ar fi piaţa asiatică sau cea americană".

Oficialul american susţine că ţara noastră poate deveni un lider în regiunea Mării Negre, dacă va şti cum să-şi speculeze poziţia şi potenţialul. În acelaşi timp, Mark Taplin a mai adăugat că Statele Unite sînt interesate să dezvolte relaţiile economice şi comerciale cu ţara noastră, precizînd că acest lucru va fi posibil prin "excelentele relaţii diplomatice existente în prezent între cele două ţări". Domnia sa a amintit că "relaţia SUA-România reprezintă un parteneriat strategic foarte important pentru partea americană, care ia în serios aspiraţiile României şi care este interesată de spaţiul bazinului Mării Negre".

Referindu-se la înfiinţarea de baze militare americane pe teritoriul românesc, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a declarat: "Colaborarea militară dintre ţările noastre reprezintă unul dintre pilonii principali ai relaţiilor bilaterale. Organizarea unor baze militare pe teritoriul României ne va da posibilitatea să avem reacţii mai rapide la ceea ce se întîmplă în lume". Domnia sa a mai adăugat că experienţa va fi folositoare ambelor părţi, prin desfăşurarea de exerciţii militare comune şi prin întărirea colaborării, existentă în prezent în cadrul programelor comune din Irak şi Afganis-tan. De asemenea, Mark Taplin a mai spus că "pentru comunităţile locale, înfiinţarea acestor baze va avea un impact economic pozitiv".

În altă ordine de idei, reprezentantul Ambasadei SUA la Bucureşti a anunţat că noul ambasador va sosi în ţara noastră în luna decembrie şi a spus despre diplomat că este "o persoană energică, cu o îndelungată experienţă în diplomaţie, special aleasă să reprezinte Statele Unite la Bucureşti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb