Amnistie pentru operatorii online ilegali, contra unei taxe de penalitate

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 26 mai 2015

Amnistie pentru operatorii online ilegali, contra unei taxe de penalitate

Companiile de jocuri online care au operat în mod ilegal, până acum, pe piaţa noastră, vor beneficia de o aministie din partea statului, dacă vor achita o taxă de penalitate, după cum a spus, ieri, Odeta Nestor, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), în cadrul unui seminar pe această temă.

Respectiva taxă va trebui plătită în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a noii legi a gamblingului.

Dacă taxa de penalitate nu va fi achitată în termenul impus de lege, ONJN va demara procedura legală împotriva operatorilor care nu au luat măsuri de intrare în legalitate, iar operatorii care nu s-au supus legii vor fi nevoiţi să plătească retroactiv taxele neplătite în perioada funcţionării ilegale.

Taxele din noua legislaţie nu sunt retroactive, ci reprezintă o penalitate pentru operatorii care au acţionat ilegal din decembrie 2010, potrivit doamnei Nestor.

Toţi cei care au operat ilegal în domeniul jocurilor online, din anul 2010 - când au avut loc unele modificări ale reglementărilor din domeniu - şi până în prezent şi care doresc să funcţioneze legal pe piaţa noastră trebuie să se adreseze ONJN şi să depună toate documentele pentru licenţiere, plătind şi taxa de penalitate. Aceasta reprezintă 20% din GGR anual, care înseamnă veniturile generate de clienţii români, din care se scad plăţile către jucători.

Dacă jucătorii nu au domiciliu în România, veniturile nu sunt impozabile.

După plata penalităţii există o perioadă de tranziţie în care operatorii funcţionează, ulterior urmând să primească licenţa de la ONJN. În momentul depunerii dosarului pentru licenţiere, aceştia trebuie să aibă un reprezentant legal desemnat în România.

Taxa de penalitate nu poate fi plătită în mai multe tranşe sau după termenul de 90 de zile impus de lege.

Valoarea penalităţii va fi analizată printr-un audit intern, iar dacă vor fi identificate neconcordanţe, se va putea reveni asupra ei.

Dreptul de operare va fi primit de companie în maxim 15 zile de la depunerea documentelor şi de la plata taxei de penalitate.

Autorităţile se află pe ultima sută de metri în procesul de elaborare a normelor de aplicare aferente Legii gamblingului, aprobată de Guvern în ultimele zile ale anului trecut, prin OUG 92, după cum ne-a spus Odeta Nestor.

Noutatea vine în domeniul jocurilor online, prin OUG 92/2014 fiind reglementate unele măsuri fiscal-bugetare şi modificate unele acte normative, astfel încât să fie permisă licenţierea operatorilor de asemenea jocuri.

Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR), ne-a precizat, recent: "Prima încercare de reglementare a jocurilor de noroc online a fost în 2009, prin OUG 77, însă, pe lângă faptul că legea a adus România în pragul procedurii de infringement, nu a fost aplicată niciodată, din cauza unor prevederi tehnice imposibil de îndeplinit. Organizatorii de jocuri de noroc au profitat din plin de situaţie şi au promovat agresiv serviciile în România, fără ca nicio autoritate să încerce să rezolve problema".

Reprezentantul AOCR este de părere că situaţia s-a schimbat odată cu înfiinţarea ONJN, în 2013, care are ca scop monitorizarea, supravegherea, controlul şi autorizarea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc: "ONJN a aplicat amenzi de sute de mii de lei celor care promovau jocuri de noroc la distanţă în România, existând şi o indisponibilizare a unei sume de 1,8 milioane de euro; care reprezenta bugetul de publicitate al unui singur operator destinat pieţei din România. Reacţia imediată a organizatorilor mari şi listaţi la bursă a fost retragerea din piaţă şi aşteptarea adoptării unei legislaţii care să le permită operarea în legalitate, iar restul operatorilor s-au rezumat la a sfida în continuare autorităţile, continuând să opereze şi să obţină profituri însemnate de la jucătorii din România".

Odeta Nestor ne-a spus că şi până acum au existat prevederi ce reglementau jocurile de noroc online, dar că autorităţile "nu aveau pârghii să îi forţeze pe operatori să vină la licenţiere", urmând ca noua lege să reglementeze această situaţie.

Reglementarea şi autorizarea jocurilor de noroc "la distanţă" vor duce şi la o creştere semnificativă în domenii conexe, opinează domnul Constantinescu, subliniind: "În România există deja societăţi comerciale cu cifre de afaceri de peste 30 milioane euro pe an şi cu sute de angajaţi, care dezvoltă aplicaţii sau oferă servicii de relaţii cu clienţii către cei mai mari organizatori de jocuri de noroc de acest fel şi a căror activitate va creşte foarte mult odată cu adoptarea noii legislaţii. Un alt domeniu care va avea foarte mult de câştigat va fi cel de marketing şi publicitate, fără de care organizatorii online nu pot să funcţioneze profitabil şi unde se investesc zeci de milioane de euro annual".

În prezent, pe teritoriul ţării noastre nu există nicio licenţă/autorizare emisă pentru organizarea jocurilor de noroc online.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb