ANAF a colectat venituri bugetare mai mari cu 2,7% în primele patru luni ale anului

Andrei Stan
Macroeconomie / 2 mai 2017

ANAF a colectat venituri bugetare mai mari cu 2,7% în primele patru luni ale anului

Actualizare 17:05 Gelu Diaconu: "Realizarea veniturilor din legea bugetului pe 2017 devine iluzorie"

Gelu Diaconu, fost şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), susţine, referitor la cifrele anunţate astăzi de instituţie privind colectarea veniturilor bugetare, că realizarea veniturilor din legea bugetului pe 2017 devine "iluzorie", iar încadrarea Guvernului în ţinta de deficit se va face numai prin tăierea drastică a cheltuielilor cu investiţiile şi cu bunurile şi serviciile.

Gelu Diaconu a scris, astăzi, pa pagina sa de Facebook: "După ce ANAF-ul a încheiat un trimestru cu încasări 95% faţă de program, şi luna aprilie s-a încheiat cu o nerealizare importantă... circa 1,5 miliarde de lei. În aceleaşi condiţii de amânare la plată (prin selecţia DNOR-urilor, dar şi prin amânare efectivă!) a TVA-ului cuvenit agenţilor economici.

În acest ritm, realizarea veniturilor din legea bugetului pe 2017 devine iluzorie, iar încadrarea în ţinta de deficit se va face numai prin tăierea drastică a cheltuielilor cu investiţiile şi cu bunurile şi serviciile, aşa cum arată şi execuţia bugetară pe trimestrul I al anului curent.

Între timp, constat că entuziaştii susţinători ai majorării salariilor bugetarilor şi ai prostiei numite «impozitul pe gospodărie» cam dau din colţ în colţ.

Când ANAF-ul funcţiona cu motoarele turate la maxim şi era angajat într-un proces de reformă fundamentală, s-a găsit o mână de «binevoitori» din SISTEM (prin reţeta clasică a fabricării de dosare penale) care să demoleze acest proces. «Rezultatele» au apărut mai devreme chiar decât mă aşteptăm şi eu! Şi este abia începutul".

Ulterior, Gelu Diaconu a revenit cu o altă postare în care acuză Executivul că a lansat pe piaţă "o nouă manipulare", prin compararea rezultatelor colectării realizare de Fisc doar cu rezultatele de anul trecut, fără să le compare şi cu cifrele din legea bugetului.

El a precizat: "Academia Naţională de Dezinformare Liviu Dragnea, prin purtătorul de cuvânt Guvernul României, continuă strategia implementată de gulerele albe din epoca Cioloş şi lansează pe piaţă o nouă manipulare.

Se laudă cu rezultatele ANAF comparându-le doar cu rezultatele de anul trecut, în loc să le compare cu cifrele din legea bugetului! Cea pe care se bazează întreaga arhitectură a finanţelor României. Adică, pe înţelesul tuturor, creşterile de salarii, de exemplu, sunt corelate cu veniturile din legea bugetului, implicit cu veniturile din programul ANAF, şi nu cu veniturile de anul trecut!

Sau, mai simplu: Promisiunile cu nemiluita de creştere a cheltuielilor cu investiţiile, salariile, pensiile, etc., nu se finanţează din veniturile din 2016!

Stimaţi pescari în ape tulburi, puteţi păcăli mass media obedientă, dar nu şi pe cei care stăpânesc măcar abc-ul execuţiei bugetare!

P.S.: Poate informaţi agenţii economici şi cât TVA aţi rambursat. În comparaţie chiar şi cu anul anterior".

--------------

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat 68,45 miliarde lei în primele patru luni ale acestui an, mai mult cu 2,71% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, potrivit unui comunicat al instituţiei, trimis Redacţiei.

"În primele patru luni ale anului curent, ANAF a colectat 68,45 miliarde lei, ceea ce înseamnă un plus de 1,81 miliarde lei faţă de încasările din perioada similară a anului 2016 (66,64 miliarde lei), respectiv o creştere de 2,7% a volumului veniturilor bugetare colectate", menţionează Fiscul.

În luna aprilie a acestui an, ANAF a colectat venituri bugetare în sumă totală de 18,03 miliarde lei, cu 1,18 miliarde lei, respectiv cu 7% mai mult decât în luna aprilie 2016 (16,85 miliarde lei).

În pofida acestor creşteri, situaţia este departe de ratele de creştere ale bugetelor publice prognozate de Guvern.

Vă reamintim că Fiscul a anunţat că a colectat, în primele două luni ale acestui an, venituri de 31,99 miliarde de lei, în scădere cu 0,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În urma acestui anunţ, premierul Sorin Grindeanu a decis să se întâlnească periodic, începând cu luna martie, cu ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, şi cu preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, pentru a discuta situaţia colectării veniturilor bugetare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb