ANAF: Sechestrul asupra activelor Rompetrol Rafinare urmăreşte protejarea intereselor statului

Ş.C.
Piaţa de Capital / 13 septembrie 2010

Reprezentanţii ANAF au explicat, în urmă cu câteva minute, că sechestrul instituit asupra activelor Rompetrol Rafinare reprezintă o modalitate prin care statul se asigură că va putea recupera integral contravaloarea obligaţiunilor rămase nerăscumpărate după data de 30 septembrie la care sunt scandente obligaţiunile Rompetriol Rafinare.

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF a declarat: "Prin acţiunile întreprinse, ANAF urmăreşte protejarea interesului statului şi realizarea veniturilor bugetare, pornind de la faptul că datoria de 2,4 miliarde lei a S.C. Rompetrol Rafinare S.A. Constanţa reprezintă circa 2,4% din bugetul de stat previzionat a se încasa în 2010.

Oficialii ANAF au precizat că instituirea sechestrului asigurator a avut loc în condiţiile în care Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare urma să supună aprobării acţionarilor gajarea activelor Rompetrol în favoarea acţionarului majoritar, Grupul Rompetrol.

"Astfel, având în vedere, pe de-o parte, faptul că, la data de 30.09.2010, creanţa bugetară a statului român devine exigibilă, iar pe de altă parte, intenţia societăţii, manifestată prin Decizia nr.1 a Consiliului de Administraţie din 12.08.2010, prin care s-a stabilit convocarea A.G.E.A., în scopul aprobării gajării şi ipotecării bunurilor mobile şi imobile, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin organele sale competente, a emis la data de 10.09.2010 Decizia de instituire a măsurilor asigurătorii, în condiţiile art. 129 din Codul de procedură fiscală", se arată în comunicatul ANAF.

Conducerea Rompetrol Rafinare a precizat în mai multe ocazii că societatea are în vedere doar o răscumpărare parţială, fiind de acord ca statul român să intre acţionar ca urmare a conversiei în acţiuni a obligaţiunilor care nu vor fi răscumpărate. Rompetrol Rafinare a plătit la începutul lunii august 54 de milioane de euro în contul obligaţiunilor. Ministerul de Finanţe a considerat plata drept o primă tranşă, potrivit comunicatului ANAF.

"Ministerul Finanţelor Publice, luând act de intenţia societăţii de răscumpărare a obligaţiunilor prin efectuarea unei plăţi parţiale, în data de 09.08.2010, a comunicat S.C. ROMPETROL RAFINARE S.A. Constanţa, că plata realizată reprezintă doar prima tranşă efectuată în scopul răscumpărării totale a obligaţiunilor ce trebuie îndeplinită până la data de 30.09.2010. Totodată, ministerul a comunicat societăţii faptul că odată manifestată opţiunea de răscumpărare înainte de scadenţă, aceasta nu poate fi decât integrală", se mai arată în comunicatul ANAF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb