ANAF: Telefoane mobile în valoare de aproape 43 milioane de lei, vândute online, fără fiscalizarea veniturilor

G.U.
Miscellanea / 15 februarie 2022

Telefoane mobile în valoare de aproape 43 milioane de lei, vândute online, fără fiscalizarea veniturilor

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat o firmă cu sediul în Bucureşti, prin intermediul căreia, în perioada 2019-2021, s-au vândut online telefoane mobile de ultimă generaţie şi s-au obţinut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fără a fi înregistrate şi declarate, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Astfel, reprezentanţii firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată, impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală.

Potrivit comunicatului, în cadrul controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au constatat că reprezentanţii firmei livrau personal în Bucureşti şi vindeau telefoanele direct din portbagajul maşinii. În ţară au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cărora le-au declarat identităţi fictive. Inspectorii DGAF au constatat că nu se desfăşura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeaşi adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.

''Pentru disimularea legalităţii comercializării, produsele erau livrate cu opţiunea de verificare a coletului la livrare şi erau însoţite de înscrisuri cu aparenţă de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale şi de garanţia produsului.

Mai mult, firma era inactivă şi accepta plăţi doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale.

Verificările vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor'', se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor comercianţilor, persoane fizice sau juridice, care au realizat vânzări online, să se asigure că au achitat toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb