ANAF va scoate la licitaţie sediile televiziunilor trustului Intact

Andrei Stan
Companii / 20 februarie 2016

ANAF va scoate la licitaţie sediile televiziunilor trustului Intact

Actualizare 10:42 Iohannis: "Toate speculaţiile legate de declaraţiile mele în cazul Intact sunt fără suport real"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că toate speculaţiile legate de afirmaţiile sale în cazul Intact sunt fără suport real, el precizând că a dorit să atragă atenţia că este posibil să fie afectată libertatea presei şi că a înţeles "mesajul primit via Facebook".

"În timp ce am negociat aici, la Bruxelles (...), în spaţiu public de acasă din România a apărut o îngrijorare, o preocupare legată de o afirmaţie pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni. Am făcut această afirmaţie miercuri fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acţiunea, aşa cum a fost ea concepută, să fie afectată libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenţionat. Ulterior, am aflat că această afirmaţie a mea care a vrut doar să atragă atenţia că este posibil să fie afectată libertatea presei a fost interpretată în foarte multe feluri, poate şi datorită faptului că m-am exprimat foarte succint", a spus Iohannis, la finalul Consiliului European de la Bruxelles.

El a precizat că o decizie judecătorească trebuie aplicată.

"S-a vehiculat ideea că mi-aş fi schimbat abordarea, că aş fi apropiat de acest trust de presă, de această televiziune, s-au făcut fel şi fel de supoziţii că aş fi mai puţin ataşat de statul de drept. Toate aceste speculaţii sunt fără niciun fel de suport real. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţii aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din Decembrie '89 şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat", a explicat statului.

Iohannis a subliniat că nu este "apropiat de această televiziune, de acest trust de presă". "Poate unii sau alţii îşi amintesc că dimpotrivă în campania din noiembrie-decembrie 2014, campania media care s-a purtat accentele au fost tocmai de altă natură", a adăugat el.

Şeful statului a susţinut că nu există o intenţie a sa de a apăra pe cineva în faţa legii şi a afirmat că a înţeles "mesajul primit via Facebook".

"Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe să apăr pe cineva în faţa legii. Eu vreau să se impună legea şi sper că prin aceste câteva precizări am lămuri un pic mai bine situaţia. În acelaşi context, vreau să spun că am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook", a mai spus Iohannis.

(I.D.)

---

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate în urma sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în cazul lui Dan Voiculescu, respectiv sediile televiziunilor trustului Intact, a anunţat vineri ANAF, în urma întâlnirii conducerii instituţiei cu reprezentanţii Antena TV Group SA, potrivit Agerpres.

"Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanţii Antena TV Group SA şi a avut o întâlnire la sediul instituţiei. În cadrul discuţiei, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinţei definitive nr.888 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în data de 08.08.2014 şi continuarea procesului de validare a executării acesteia. În conformitate cu OG. 14/2007 şi în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate", se arată în comunicat.

Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) s-a întâlnite, vineri, la Ministerul Finanţelor, cu persoane din conducerea trustului Intact, iar la întâlnire vor participa şi reprezentanţi ai Guvernului.

"Preşedintele ANAF, Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, şi Mihai Gâdea, director general Antena 3, şi i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupurilor media pentru discuţii astăzi, 19 februarie, la ora 12,00, la Ministerul Finanţelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, şi reprezentanţi ai Cancelariei Primului- Ministru", a anunţat ANAF pe pagina de Facebook.

Întâlnirea are loc în condiţiile în care, la începutul acestei săptămâni, ANAF a notificat compania Intact că trebuie să elibereze clădirile în care în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 în termen de cinci zile. Acţiunea ANAF a fost declanşată în scopul punerii în executare a unei sentinţe penale din 2013, rămasă definitivă, prin care cele două clădiri au fost confiscate şi trecute în proprietatea statului român.

În urma acuzaţiilor de abuz ale reprezentanţilor grupului de presă, ANAF a menţionat că la sediile televiziunilor trustului Intact s-au deplasat, luni, patru echipe formate din 11 executori fiscali, însă un singur echipaj format din patru executori fiscali a intrat la adresa din şoseaua Bucureşti-Ploieşti, de unde aceştia au fost îndrumaţi la un alt sediu. "Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite şi cazuri speciale şi a Serviciului valorificare sentinţe penale din DGRFP Bucureşti. Maşinile sunt inscripţionate cu sigla «ANAF» şi cu sintagma «Executări silite»", a mai precizat ANAF.

În plus, ANAF a reamintit că Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti a emis în condiţiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în imobilele confiscate de instanţă, măsura fiind luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti şi rămasă definitivă.

În schimb, reprezentanţii Antena 3 arătau, într-un comunicat, că ''acţiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive şi forţe nemaiîntâlnite, ameninţă direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv şi Zu Tv''.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. I LOVE YOU ANAF!

    Sa nu uiti si de ceiilalti ca ei ! 

    Sa-si faca emisiunile in celula Varanului!

    1. ce lula mea

    Scoate bani.

    Continua. 

    Inseamna ca nici darile la stat nu l-a platit , nici mollul nu a ajuns in proptietatea bancii.

    Si acesta cred ca e cu spaaaate. 

    la cate porcarii se indruga prin antena stars si antena 3, ala nu e jurnalism sau divertisment, e prostitutie si batjocura de dragul banilor.

    Maxim respect, ANAF. 

    mi-au luat cashili, apartamentili, io cand o sa ies unde ma duk ? mai bine raman labulau ca aishea'i bine rau

    1. Haha

    Va bucurati ca niste prosti. De fapt sunteti niște proști. Vorbim după licitație când veți avea o maare surpriză. Iar în ceea ce privește recuperarea adevăratului prejudiciu(adică a ăluia produs de stat varanului) o să munciți ca niște sclavi să-l plătiți. Și-o să vă placă, prostovanilor!

    1. Vrei sa zici sa nu il execute?

      Sigur ca da si marmota invelea ciocolata.... 

      Sau

      O cumperi tu?

      daca antenele merg la Cedo cine rade la urma?daca antenele castiga procesul cine plateste?postacii sau statul(noi)?

      Esti cam idiot! Ca toti spălații pe creier de antene!

      Ce nu va spun ăia este ca au fost deja la CEDO si au pierdut! 

      unii sunt spalati pe creier de antene,altii de sindromul basinist.....

      SI daia spui imbecilitati. Basistii sunt oameni brutali, au Base Instinct. Ei dau capete in gura, e prea mare deranju.Ei te fac doar din letopisete.

      Ma dute cu cedo -ul tau la targ.

      A, da, Jos Băsescu!

      Analfabetule, incultule, agramatule, învata sa scrii, [...]! Abia apoi îți poți permite să mă pupi undeva. Că pentru a-mi da replica ai nevoie de creier.

      venerabile Sika. Vezi d aia nu esti bou, ca nu ai calitati. Pai daca sunt analfabet cum pot sa fiu incult si agramat. Nu pot sa te pup undeva pentru simplu motiv ca nu stiu sa citesc. Dar tu ai putea, caci esti si alfabet si cu creier...daca imi permiti te rog modifica in CEL MAI IMBECIL BASIST. Multumesc anticipat. Te pup :-)

      ba, n-am somn, tu cum te descurci la racorica ?

    A facut o cladire foarte frumoasa dar nu a apucat sa ii schimbe gardul Ceausist.

    Dupa ce finalizeaza gardul Snaf o poate vinde ca noua. 

    " ANAF va scoate la licitaţie sediile televiziunilor trustului Intact" Acest anunt apare foarte des si pe A3 ceea ce insemna ca au batut palma sa nu respecte legea si acum incearca sa prosteasca populatia! Daca era adevarat A3 ar fi facut un scandal monstru ca si pana acum . Deci : demisia Presedintelui si a PM este singura solutie pentru a se respecta legea!

    1. Ciudat ca Orwell era impotriva statului totalitar, orwell al nostru este mare fan al statului totalitar. De aia i se si spune Orwell al doilea...

      Si felix tatarul

      f e l i X X X

    Speram domnu Iohanis.

    A3?

    1. pana sa fie problema cu ANAF Mircica Caratistu nu putea sa mai fie admirat si chiar incepusem sa ma plictisesc. Ar trebui sa le scriu o scrisoare de multumire la ANAF ca au actionat in sprijinul libertatii de exprimare. Oare INTELEPTII care au platit anticipat DOISCHPE EURONI pe ani acum ce fac? Au luat ei plasa? Si A3 Mormanu:-)

    Dacă încearcă să vândă nişte clădiri deja ocupate, nici naiba nu vine la licitaţie.

    Se poate obţine un preţ decent doar dacă sediile sunt libere.

    daca anafu nu'i executa, scot 100000 de oameni in strada

    1. Minele cum s-au inchis cu mii de oameni, cu cateva sute cade cerul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb