Analiştii: "Citigroup" va anunţa pierderi în trimestrul al patrulea din 2007

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 ianuarie 2008

Analiştii: "Citigroup" va anunţa pierderi în trimestrul al patrulea din 2007

Citigroup va raporta, astăzi, pierderi în trimestrul al patrulea din 2007, spun analiştii, însă investitorii se vor concentra pe celelalte acţiuni ale băncii, de la acumularea de capital în valoare de miliarde de dolari, la noi reduceri de personal. Numărul unu în sectorul bancar din SUA caută să acumuleze în continuare capital, ce ar putea proveni din zone precum Orientul Mijlociu, potrivit unei surse avizate. Analizele apărute în ziare au declarat că Citi speră să acumuleze 8-14 miliarde dolari de la un număr de investitori.

Analiştii se aşteaptă ca Citi să anunţe reduceri masive de personal începând de săptămâna aceasta, posibil pes­te 10%, urmărind să reducă costurile pentru a face faţă mediului competitiv.

Mai mulţi analişti consideră că Citi va căuta să-şi sus­pende plata dividendului, într-o iniţiativă ce va duce la economisirea a zece miliarde de dolari pe an.

În medie, analiştii estimează pierderi în trimestrul al patrulea de 88 de cenţi pe acţiune. "Câştigurile nu au foarte mare importanţă. Investitorii doresc să afle încotro se îndreaptă compania după acest trimestru, şi în ce poziţie se va afla Citi atunci când situaţia se va schimba", a declarat fondatorul Holland & Co., Michael Holland.

Citi a declarat la sfârşitul lunii noiembrie că vinde până la 4,9% din acţiunile sale către Abu Dhabi, cu scopul de a majora baza de capital. Wall Street Journal a anunţat că prinţul saudit Alwaleed bin Talal, cel mai mare acţionar individual în Citi, va injecta noi sume în banca americană, iar China Development Bank ar putea investi două miliarde de dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb