ANALIZĂ BLOOMBERG "Ford" - supus presiunilor să închidă cel puţin o fabrică în Europa

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iulie 2012

Rezultatele "Ford" sunt afectate de pierderile înregistrate în afara SUA.

Rezultatele "Ford" sunt afectate de pierderile înregistrate în afara SUA.

Producătorul auto american "Ford Motor" Co. este supus presiunilor să închidă cel puţin o fabrică în Europa, unde este posibil să se confrunte cu o supracapacitate mai mare decât cea a rivalului "General Motors" Co. (GM), potrivit Bloomberg.

Deşi concedierile şi închiderea fabricilor sunt măsuri dificil de luat în Europa, "General Motors" şi PSA "Peugeot Citroen" au anunţat, recent, că vor închide câte o uzină de pe continent, ceea ce ar putea uşura modul în care va acţiona "Ford". GM va închide fabrica Opel din Bochum, Germania, iar "Peugeot" - uzina din Aulnay, Franţa. Conform Bloomberg, cele mai vulnerabile fabrici "Ford" ar putea fi cele din Southampton, Marea Britanie, şi Genk, Belgia.

Luna trecută, "Ford" estima că profitul din trimestrul al doilea va fi "redus substanţial" de pierderile înregistrate în Europa, Asia şi America Latină, care s-au triplat faţă de primul trimestru, ajungând la 570 de milioane de dolari.

"Ford" utilizează numai 63% din capacitatea de producţie din Europa, iar pierderile înregistrate în acest an pe continent ar putea depăşi 1,1 miliarde de dolari, dublu faţă de estimările companiei, conform analistului Adam Jonas de la "Morgan Stanley". Acesta a precizat: "După calculele noastre, capacitatea de utilizare a fabricilor Ford din Europa este mai redusă decât în cazul General Motors, chiar cea mai redusă în rândul producătorilor auto de pe continent, cu excepţia Fiat. Ford trebuie să rezolve în mod decisiv situaţia capacităţii excesive".

Ajustarea producţiei în funcţie de cerere este un punct fundamental al strategiei directorului general al "Ford", Alan Mulally.

"Ford" a închis în 2002 fabrica de la Dagenham, Anglia, şi a vândut unitatea de producţie de la Halewood. Alte două uzine din Marea Britanie au fost cedate grupului indian "Tata", odată cu vânzarea Jaguar şi Land Rover, în 2008. "Ford" a mai renunţat la două fabrici din Europa în 2010, când a vândut "Volvo Cars" către "Zhejiang Geely Holding" din China.

Potrivit analiştilor, "Ford" va anunţa un profit net de 1,09 miliarde dolari pentru trimestrul al doilea din 2012, cu 54% mai puţin faţă de câştigul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Compania îşi va publica rezultatele financiare la data de 25 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb