Dezvoltatorii imobiliari au în derulare investiţii de peste 3,5 miliarde de euro în Bucureşti, investiţii care vor fi livrate în următorii trei ani, conform unei analize de piaţă realizate de Bucharest Real Estate Club. Circa 50% din totalul investiţiilor îl reprezintă "marile proiecte de regenerare urbană", noile "hub-uri de birouri" şi planurile de transformare a zonei ultra-centrale din Capitală.
Potrivit analizei, valoarea de 3,5 miliarde de euro "cuprinde investiţiile în marile proiecte de regenerare urbană, care readuc în circuitul public foste platforme industriale abandonate în zone centrale ale oraşului, în noile clădiri de birouri, adaptate din punct de vedere al tehnologiilor smart folosite noilor condiţii de igienă şi sănătate, în ansambluri rezidenţiale moderne, care definesc noi standarde de locuire în Bucureşti, în noi scheme de retail şi huburi logistice din proximitatea Bucureştiului, precum şi în proiecte de infrastructură".
"Capitala României devine un hub de tehnologie şi inovaţie, aşa cum indică şi clasamentul realizat de Financial Times ce plasează Bucureştiul pe locul 7 în Top 25 «Tech Cities of the Future 2020/2021». Totodată, în contextul pandemiei Covid-19 şi al accelerării proceselor de digitalizare, este de aşteptat că principalele firme de software şi soluţii digitale vor continua să îşi accelereze dezvoltarea", arată analiza.
Conform datelor Bucharest Real Estate Club, dezvoltatori locali precum şi fonduri de investiţii internaţionale derulează investiţii de 1,6 miliarde de euro în proiecte moderne în Bucureşti.
"Proiectele de regenerare urbană de pe fostele platforme industriale creează noi zone de interes, cu funcţiuni mixte (birouri, locuinţe, retail) şi multiple facilităţi (spaţii verzi, zone pentru practicarea sportului în aer liber şi locuri de joacă), oferind totodată posibilitatea de a lucra în apropierea locuinţei. Astfel de dezvoltări analizate de Bucharest Real Estate Bluc sunt One Floreasca City, One Cotroceni Park, Timpuri Noi Square - Vastint, Fosta Fabrică - Hanner sau complexul Estoria. Pe piaţa de birouri, unele proiecte au fost reconvertite în spaţii rezidenţiale, dar investiţiile nu au fost stopate", arată analiza.
Potrivit acesteia, cele mai importante hub-uri cu noi proiecte finalizate în 2020 sau în construcţie/ dezvoltare în perioada 2021-2023 sunt zona de centru-vest (One Cotroceni Park, Campus - Skanska, The Light), centru sud (Timpuri Noi Square - Vastint, U Center - Forte Partners), Barbu Văcărescu (Globalworth Square şi Equilibrium - Skanska), Pipera (Globalworth Campus), Expoziţiei (J8 Office Park - Portland Trust şi @Expo - Atenor), sau Băneasa cu proiectul Miro - Speedwell.
"Zona ultra-centrală este şi ea pe radarul investitorilor, unele dintre cele mai importante proiecte de aici fiind One Tower - One United Properties sau Ţiriac Tower - Ţiriac Imobiliare. Totodată, dezvoltatorii investesc în proprietăţi existente, pregătindu-le pentru cerinţele din ce în ce mai sofisticate ale chiriaşilor/cumpărătorilor: Bucharest Business Park (CA IMMO), myhive (Immofinaz) sau One North Gate (One United Properties) fiind doar câteva exemple", potrivit analizei.
Potrivit analizei, în condiţiile startului campaniei globale de vaccinare, specialiştii din piaţă estimează ca majoritatea companiilor vor opta pentru o componentă de cel puţin 3 zile pe săptămână de lucru de la birou, lăsând flexibilitate anumitor segmente de angajaţi să continue să lucreze de acasă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.02.2021, 04:59)
E rupere de birouri acum când toți muncesc de acasă. Articol platit, poate mai influențează vreun fraier.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.02.2021, 21:24)
E bula de credit!
E ditamai nesimtirea financiara de bula!
Mai ales cu asemenea dobanzi coborate in piata ce alimenteaza bula asta nesimtita!
semnat comenturi "cretine"