Peste 95% dintre companiile din România introduc manual facturile în programele de contabilitate şi ERP-uri, potrivit unei analize a DigiSinergy, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de soluţii de automatizare şi digitalizare, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, în cazul a peste 90% dintre companii, lipsa de interconectare a proceselor ce asigură fluxul operaţional, adică inexistenţa legăturilor dintre aplicaţiile de procesare a facturilor, a documentelor, care ţin evidenţa intrărilor şi ieşirilor de mărfuri, ERP-urile folosite, programele contabile etc., generează pierderi de zeci şi sute de mii de euro anual/companie.
"Există o nevoie acută de digitalizare în rândul companiilor din România. În contextul ultimilor 3 ani în care deciziile de digitalizare au fost amânate, companiile locale resimt acum presiunea şi mai mare a investiţiilor în această direcţie doar pentru a ţine pasul. Spre deosebire de anii trecuţi, managerii şi antreprenorii înţeleg nevoia digitalizării proceselor, însă, momentan, o proporţie covârşitoare nu ştie cum să abordeze transformarea digitală", spune Natalia Lepădatu, cofondator DigiSinergy, menţionând că, "în prezent, cea mai mare barieră în calea digitalizării o reprezintă lipsa interconectării aplicaţiilor, utilizarea de tehnologii învechite şi a unei arhitecturi ce nu permite interconectarea".
DigiSinergy lansează, în acest context, InvOn Enterprise, o soluţie de tip cloud privat, la care a adăugat, pe lângă tehnologiile proprietare de inteligenţă artificială, tehnologii de interconectare bazate pe software RPA (Robotic Process Automation), oferind o interconectare uşoară şi un flux de lucru adaptat oricăror nevoi.
Soluţia este destinată companiilor mari şi medii care caută, în special, soluţii de automatizare şi integrare cu aplicaţiile deja existente, care sa le disturbe cât mai puţin procesele actuale. InvOn Enterprise vine ca o soluţie complementară, care se adaptează la orice soluţii existente, fie că sunt comune pe piaţa din România, fie ca sunt aplicaţii software din afară, utilizate din raţiuni de armonizare la nivel de grup, subliniază sursa citată.
InvOn Enterprise permite conectarea la sisteme ERP performante cum sunt SAP şi Navision/Microsoft Dynamics NAV şi foloseşte roboţi care funcţionează direct pe interfaţa acestor programe software (roboţi UiPath sau Microsoft Power Automate), scutind companiile de investiţii majore generate de automatizări ale soluţiilor deja instalate.
"În cazul unei companii cu 2.000 de facturi de achiziţie, fiecare a câte 10 - 20 de linii, introducerea manuală de date cumulează peste 330 de ore consumate lunar. Cu un minimum de automatizare, timpul de procesare a facturilor este înjumătăţit. Asta înseamnă că un angajat full-time într-o companie se va ocupa exclusiv de procesarea facturilor.
Cu noua soluţie InvOn Enterprise, care procesează peste 600 facturi/oră, timpul de lucru dedicat acestui task este redus la doar câteva ore ", mai spune Natalia Lepădatu.
Lansarea soluţiei de automatizare InvOn Enterprise vine şi cu o nouă abordare asupra suitei de produse din portofoliul DigiSinergy, investiţiile de anul acesta orientându-se pe creşterea gradului de robotizare a aplicaţiilor şi pe dezvoltarea aplicaţiilor existente pe segmente de clienţi, ce vor avea acces la soluţii adaptate nevoilor acestora, se menţionează în comunicat.