ANALIZĂ FRAMES: Bolile românilor, business de succes pentru laboratoarele de analize medicale

C.B.
Miscellanea / 29 ianuarie 2020

Bolile românilor, business de succes pentru laboratoarele de analize medicale

Piaţa analizelor medicale din ţara noastră a explodat în ultimii 10 ani pe fondul îmbătrânirii populaţiei, bolilor profesionale şi a viruşilor care fac tot mai multe victime. Afacerile clinicilor specializate în analize medicale vor atinge în acest an nivelul de 2,5 miliarde de lei, o cifră de aproape 5 ori mai mare decât în 2010, arată o analiză realizată de compania de consultanţă Frames.

De la analizele pentru angajare şi obţinerea permisului auto, la cele necesare pentru diagnosticarea unor probleme de sănătate, tot mai mulţi români au ales să plătească pentru aceste servicii, în condiţiile în care cabinetele medicale de stat sunt supraaglomerate.

Potrivit sursei citate, investitorii au evaluat în mod optim potenţialul acestui sector, dovadă că numărul firmelor active din acest domeniu (CAEN 8690) a crescut spectaculos, de la 1103 în 2010 la 3713 în 2018. Iar afacerile acestora au avansat semnificativ, de la 591,1 milioane de lei în 2010 la 2,06 miliarde de lei în 2018.

Analiştii de la Frames, afirmă: " Din estimările noastre, pe fondul investiţiilor semnificative, piaţa serviciilor medicale a înregistrat anul trecut un plus de peste 250 mil.lei, iar 2020 se anunţă a fi anul în care business-ul va trece de pragul de 2,5 miliarde de lei."

Adrian Negrescu, managerul Frames, adaugă: " Dincolo de cele 7 companii mari, care deţin lanţuri de clinici la nivel naţional, piaţa serviciilor de analize medicale este asigurată, în mare parte, de laboratoare independente (3788 de microîntreprinderi), semn că în acest sector, piaţa este încă fragmentată şi că există potenţial de achiziţii şi extindere, asta mai cu seamă că peste riscul de business este unul scăzut''

Studiile recente realizate de Frames pe piaţa spitalelor private şi a farmaciilor din România, completate de această nouă analiză, indică faptul că business-ul privat din sănătate a crescut semnificativ în ultimii ani.

Dincolo de faptul că oamenii tind să perceapă tot mai mult importanţa prevenirii problemelor medicale, estimările Institutului Naţional de Statistică arată că fenomenul de îmbătrânire a populaţiei se va accentua în următorii ani, iar acest fapt va determina o creştere a cererii de servicii medicale.

Experţii afirmă: "Acest fenomen este cauzat de scăderea continuă a ratei de fertilitate începând cu anii 1970, care s-a accelerat în anii 1990, a fluxurilor puternice de migraţie în ultima decadă, precum şi a unei tendinţe pozitive de mai multe decenii de creştere a speranţei de viaţă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb