ANALIZĂ FRAMES: "Deszăpezirea şi salubritatea, un business de 4 miliarde de lei"

A.M.
Miscellanea / 6 februarie 2020

"Deszăpezirea şi salubritatea, un business de 4 miliarde de lei"

Blocajele provocate de zăpadă generează pierderi financiare, pentru mediul de afaceri, arată o analiză realizată de firma de consultanţă Frames.

Potrivit sursei citate, aprovizionarea cu bunuri, în special cele perisabile, devine o misiune imposibilă, iar fluxurile comerciale sunt stopate, cu consecinţe negative la nivelul economiei.

Firmele de transport sunt cele mai afectate deoarece întârzierile în livrarea mărfurilor sunt contabilizate cu penalizări contractuale.

În timp ce economia pierde sume de ordinul milioanelor de euro pe zi din cauza zăpezii, pentru firmele angajate în activităţi de salubritate şi deszăpezire (CAEN 3811, 8129), este sezonul în care fac cei mai mulţi bani.

Astfel, afacerile din acest sector, care includ salubritatea, deszăpezirea şi deratizarea, vor depăşi în acest an nivelul de 4 miliarde de lei, o sumă dublă faţă de acum 10 ani. Dacă în 2010, firmele active în acest sector raportau un business de 1,92 miliarde de lei, în 2018 se ajunsese, deja, la 3,78 miliarde de lei. Şi profitul companiilor a urmat acelaşi trend, avansând de la 132,8 milioane de lei în 2010 la 297,5 milioane de lei în 2018.

"Adrian Negrescu, managerul Frames, a declarat: "Un business profitabil care ar trebui să se vadă în calitatea serviciilor prestate, de la salubrizarea oraşelor la deszăpezire. Din păcate, însă, fără utilaje suficiente, personal calificat şi un management eficient al activităţii, majoritatea firmelor angajate în salubritate, deratizare şi deszăpezire ajung să acţioneze prea târziu, iar exemplul primei ninsori de amploare din 2020 este elocvent pentru această situaţie.''

Potrivit datelor firmei de consultanţă, firmele din acest sector, dintre care peste 90% sunt din zona micro, derulează afaceri, în medie, de 1,68 milioane de lei, cu un total de 33.316 angajaţi, un număr puţin mai mare decât în 2010 (27.382).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb