ANALIZĂ FRAMES:  Fără investiţii majore, Bucureştiul va rămâne fără apă caldă şi căldură

F.B.
Miscellanea / 19 februarie 2020

Fără investiţii majore, Bucureştiul va rămâne fără apă caldă şi căldură

Mulţi dintre cei peste 1,3 milioane de bucureşteni conectaţi la reţeaua de termoficare ar putea fără apă caldă şi căldură, în condiţiile în care lucrările majore de refacere a conductelor, absolut vitale pentru funcţionarea sistemului, vor fi din nou amânate, arată o analiză Frames, potrivit căreia primăria Capitalei vrea să reabiliteze în 2020 doar 5% din conducte.

"Primăria Capitalei şi-a propus să reabiliteze din fonduri proprii în acest an, potrivit datelor din buget, numai 137,5 kilometri din cei aproape 4.000 kilometri de conducte cât măsoară reţeaua de termoficare a Bucureştiului. Asta în condiţiile în care peste 80% din reţea, a doua ca mărime din lume după cea din Moscova, datează din anii "60-"70 şi necesită reparaţii majore. Dincolo de gradul semnificativ de uzură şi de pericolul de avarii, apa caldă transmisă prin această reţea plină de rugină şi petice tinde să devină un pericol pentru sănătate", arată analiza.

Astfel, riscul ca Bucureştiul să rămână fără apă caldă şi căldură, în orice moment, este unul major, sistemul de termoficare aflându-se în pragul colapsului, afirmă analiştii de la Frames.

"Avaria majoră de zilele trecute, în urma căreia zeci de mii de bucureşteni din sectoarele 2 şi 3 au rămas fără căldură sau apă caldă, este doar un exemplu care demonstrează cât de gravă este situaţia. Pe măsură ce lucrările de reabilitare întârzie, reţeaua se degradează şi mai mult, iar consecinţele vor fi pe măsură", afirmă analiştii de la Frames.

La reţeaua de termoficare administrată de Termoenergetica sunt racordate, în prezent, peste 500.000 de apartamente şi 5.000 de instituţii de stat ( inclusiv şcoli şi spitale) şi firme particulare.

În prezent, din cauza gradului major de degradare a reţelei de termoficare, presiunea din conducte, în sezonul de iarnă, a scăzut progresiv de la valori de 8 - 9 bari la 3,5 - 4 bari şi chiar sub acest nivel.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ADEVARAT ESTE ADEVARUL !!! AM LUCRAT ACOLO , O VIATA , ANALIZA LOR , ESTE PERFECT ADEVARATA !!! E NEVOIE DE MUNTI DE BANI , DE CATEVA MII DE MUNCITORI , SI DE CATEVA SUTE BUNE , DE SUDORI , PERFECT CALIFICATI !!! DE SCURMAT MUNTI DE PAMANT , SI DE LUCRAT IN SCHIMBURI DE CATE 8 ORE , 24 DE ORE , DIN 24 !!! SI ASTA , TIMP DE LUNI SI LUNI DE ZILE , IN CEL MAI BUN CAZ !!! DE MILIARDE DE LEI , DATI PE CUMPARAREA TEVILOR PREIZOLATE , SI PE MII DE VANE NOI-NOUTE , DE DIFERITE DIMENSIUNI !!! PRIMARIA , N-O SA AIBE IN VECI , BANII ASTIA !!! ORICUM , FIREA ARUNCA BANII PE ORICE , NUMAI PE CUMPARAREA DE TEVI SI VANE , NU !!! VEDETI CE INSEAMNA , SA AI LA CARMA PRIMARIEI , UN STRAIN , CARE NU LOCUIESTE IN BUCURESTI ??? NU-L DOARE DE BUCURESTI !!! NU STA CU NOI , LA BLOC , SI , DE CATE ORI SE SPARG TEVILE , NU FACE FRIGUL , ALATURI DE NOI , ZIUA SI NOAPTEA !!! FEMEIA ASTA E O STRAINA , SI DE BUCURESTI , SI DE ROMANIA !!! S-O MAI VOTATI , A DOUA OARA PRIMAR , SI O SA NE INGROAPE DE TOT !!! REVENIND LA SISTEM !!! A FOST GANDIT PROST , DE LA BUN INCEPUT , SI IN LOC SA FIE CONSTRUIT , PE SISTEM AERIAN , FACUT IN ASA FEL , INCAT SA NU INCURCE NIMIC IN BUCURESTI , SI SA AIBE SI UN DIZAIN FRUMOS , A FOST PREFERATA METODA DE STIL SOVIETIC , CU TEVILE BAGATE PE DEDESUPT , IN PAMANT , UNDE APA DE LA PLOI SI NINSORI LE-A MACINAT , SI LE-A DISTRUS , SISTEMATIC !!! AN DUPA AN !!! S-A AJUNS ACUM , CA , MUNCITORII RAMASI , SA NU MAI AIBE MASA SI CASA , SI SA STEA MEREU , SA REPARE LA TEVI SPARTE !!! NU STII , CAND MAI AJUNGI ACASA !!! INCEPI LUNI , SI AJUNGI MIERCURI !!! DORMI CATEVA ORE , CA PE FRONT , SI TE INTORCI INAPOI !!! CA E NEVOIE DE TINE !!! CA NU SANT OAMENI DESTUI !!! CA IAR S-A SPART , PE NU STIU UNDE !!! DA , CU ATATIA INGINERI SI SPECIALISTI , AICEA S-A AJUNS !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb