ANALIZĂ GLOBAL MARKET INSIGHTS Piaţa europeană a materialelor de construcţii - estimată la 125 miliarde dolari, în 2024

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii / 12 august 2019

Piaţa europeană a materialelor de construcţii - estimată la 125 miliarde dolari, în 2024

Piaţa europeană a materialelor de construcţii este estimată să depăşească 125 de miliarde dolari în 2024, conform unei analize Global Market Insights Inc., preluată de technologymagazine.org.

Aceasta menţionează că sporirea cheltuielilor guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii, coroborată cu creşterea cererii de locuinţe la preţuri accesibile, reprezintă factorii cheie care favorizează expansiunea pieţei materialelor de construcţii în Europa. Totodată, urbanizarea rapidă şi creşterea populaţiei migrante din regiune au generat construirea de noi structuri rezidenţiale, susţine analiza.

Companiile BASF, Saint Gobain şi James Burrell se numără printre actorii cheie identificaţi de analiză în domeniul materialelor de construcţii, iar alte societăţi cu operaţiuni pe această piaţă sunt Siniat, Gyproc Iberica, Fassa Srl, Danzer, UPM Plywood, Puumerkki, PCI Augsburg, Murdock Builders Merchants, Kastamonu şi Bituline Industries SA.

Înclinaţia tot mai mare spre redecorare şi renovare, respectiv interioare premium, alături de creşterea veniturilor disponibile, vor stimula expansiunea industriei regionale a materialelor de construcţii, conform studiului care preconizează că izolaţia eficientă, siguranţa sporită a materialelor, protecţia împotriva schimbărilor climatice şi beneficiile îmbunătăţite în materie de sănătate şi siguranţă alimentează cererea de materiale de construcţii ecologice în Europa.

Creşterea rapidă a populaţiei în mai multe ţări din Europa a sporit cererea de dezvoltare şi renovare a clădirilor existente, susţine analiza, menţionând că înclinaţia din ce în ce mai mare a consumatorilor faţă de bucătării modulare şi spaţii speciale de spălătorie va stimula şi mai mult creşterea pieţei europene a materialelor de construcţii.

Materialele ecologice sunt prima preferinţă a consumatorilor datorită durabilităţii îndelungate, arată analiza, adăugând că segmentul pardoselilor este aşteptat să înregistreze o creştere de peste 5,5% până în 2024.

Produsele din lemn au dominat segmentul materialelor de construcţii şi au reprezentat peste 54% din cerere în 2017, potrivit studiului, care precizează că structurile din lemn oferă o stabilitate şi o protecţie sporite faţă de condiţiile climatice exterioare.

Studiul aduce în atenţie faptul că Marea Britanie a generat mai mult de opt miliarde din veniturile de pe piaţa materialelor de construcţii în 2017. Conform Oficiului Naţional de Statis-tică de la Londra, indicele privind sectorul construcţiilor din Regatul Unit a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, în 2017: 107,2 puncte, faţă de de la 83,4 în 2012. Cele mai importante proiecte de infrastructură din ţară includ Aykon London One, Brent Cross Shopping Center, Angel Meadows, alături de noile stadioane. Acestea vor fi construite până în 2024.

Piaţa materialelor de construcţii din Europa va obţine câştiguri masive din industria turismului

Industria turistică în creştere din Europa este un factor care contribuie remarcabil la avansul pieţei materialelor de construcţii din Europa, potrivit analizei citate, care menţionează că Franţa şi Spania sunt două destinaţii turistice de top de pe continent, iar guvernele din aceste ţări au elaborat politici prietenoase cu turismul şi au dezvoltat mijloace durabile ca să rămână competitive în industria de profil.

Analiza subliniază că aproximativ 1.449 de proiecte în domeniu au fost lansate în regiune, începând din 2018.

Conform estimărilor specialiştilor, milioane de turişti frecventează continentul european în mod regulat, ceea ce face inevitabilă dezvoltarea de hoteluri, staţiuni şi alte clădiri comerciale care să poată primi afluxul în creştere de turişti. În timp ce regiunea sudică şi cea mediteraneană din Europa se situează în fruntea clasamentului privind sosirile internaţionale, numărul vizitatorilor ţărilor din Europa Centrală şi de Est este, de asemenea, prevăzut să crească în anii următori, ceea ce va contribui la sporirea numărului de locuri de cazare în aceste ţări.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Renovările, pe lângă construcţiile de clădiri noi, se extind rapid în întreaga Europă, iar reglementările asigură că atât clădirile noi, cât şi cele vechi, sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, fie datorită materialelor de construcţii mai durabile, fie tehnologiilor actualizate.

----------------

Cei mai mari producători de cheres-tea din Europa sunt Stora Enso, Ilim Timber, Pfeifer Holz, Sodra Timber, Binderholz + Klenk Holz, SCA Timber şi BSW Timber, arată analiza. Stora Enso este cel mai mare producător de cherestea din răşinoase - din punct de vedere al producţiei - şi are 19 fabrici în toată Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb