ANALIZĂ "ISTA" ROMÂNIA:  Contorizarea individuală din Capitală aduce Primăriei economii anuale de peste 13 milioane euro

F.A.
Comunicate de presă / 12 iunie 2013

Primăria Capitalei a economisit în perioada 2007-2012 aproximativ 70 milioane euro, reprezentând subvenţii neacordate datorită reducerii consumului de gigacalorii prin contorizarea individuală cu repartitoare de costuri a 47% din totalul apartamentelor din Bucureşti, reiese dintr-o analiză "ista" România, realizată pe baza datelor centralizate obţinute de la Radet Bucureşti şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), conform unui comunicat de presă.

"În paralel cu beneficiile pe care le prezintă pentru populaţie, instalarea repartitoarelor de costuri este un instrument util şi pentru autorităţile locale. Acestea pot salva sume importante de bani ce pot fi folosite ulterior pentru investiţii în folosul comunităţii. În acest sens, este nevoie de o strategie coerentă, care să fie implementată în mod susţinut. Acest lucru este cu atât mai important, cu cât şi prevederile Directivei Europene privind eficienţa energetică în legislaţia românească trebuie transpuse şi implementate şi în ţara noastră", a declarat Marian Şişu, Director General "ista" România.

Potrivit datelor statistice, în perioada 2007-2012, Primăria Capitalei a alocat subvenţii pentru achitarea încălzirii facturate la nivelul Capitalei în valoare de aproximativ 510.000.000 euro. Datorită unui grad de contorizare individuală cu repartitoare de 47%, suma rămasă în vistieria Primăriei s-a ridicat la aproximativ 70 milioane euro, reprezentând o medie anuală de 13 milioane euro. În cazul în care sistemul de contorizare individuală ar fi fost inexistent, cheltuielile aferente subvenţiei s-ar fi ridicat la 580 milioane euro. Având în vedere că subvenţiile reprezintă diferenţa dintre preţul de producţie şi preţul care ajunge să fie plătit efectiv de bucureşteni (ex.169 Lei în perioada 2011-2012), Primăria a ajuns să plătească în medie jumătate din tariful total pentru populaţie.

Potrivit analizei "ista", la sfârşitul anului trecut, gradul de contorizare a branşamentelor la încălzire era de 97,40%, şi respectiv 96,10% la apă caldă, la nivelul întregii ţări fiind înregistrate 1.412.014 de apartamente.

"ista" oferă soluţii inovatoare şi durabile pentru eficienţa energetică a clădirilor, fiind lider de piaţă la nivel mondial în măsurarea şi calculul consumului pentru energie termică, apă si alte costuri auxiliare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb