ANALIZA "VIITORUL MUNCII" ÎN IT ÎN CONTEXTUL COVID-19 :  "Companiile investesc în resurse care să combine lucrul de acasă cu cel de la birou"

A.D.
Comunicate de presă / 16 iunie 2020

 "Companiile investesc în resurse care să combine lucrul de acasă cu cel de la birou"

Aproximativ 82% dintre profesioniştii din IT se pot întoarce la muncă la birou în 12-18 luni. Un studiu arată că organizaţiile investesc în noi resurse pentru a sprijini un regim de munca care să combine lucrul de la distanţă şi cel de la birou, cu bugete cu 56% mai mari alocate tehnologiei, anunţă un comunicat de presă al firmei Vanson Bourne.

Analiza se numeşte "Viitorul Muncii" şi a fost făcută cu ajutorul a 600 de respondenţi.

34% dintre respondenţi planifică să accelereze transformarea digitală ca urmare a pandemiei COVID-19.

Studiul Xerox "Viitorul Muncii", a sondat 600 respondenţi din domeniul IT, inclusiv profesionistiC-level, din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania si Franta, ale căror organizaţii au cel puţin 500 de angajaţi. Respondenţii au întâmpinat provocări cauzate de trecerea bruscă la muncă de la distanţă. 72% nu au fost complet pregătiţi din perspectiva tehnologiei. În plus faţă de aspectele legate de mijloacele tehnologice (29%), cele mai mari neplăceri în timpul activităţilor acasă au fost cauzate de sincopele în comunicare între echipe/ angajati (26%) şi de menţinerea concentrării (25%).

Steve Bandrowczak, Presedinte si COO Xerox a declarat :" Deşi nu există nicio îndoiala că pandemia COVID-19 a schimbat modul în care lucram, cercetările noastre au relevat că, în timp, multe companii intenţionează să-si readucă mare parte din angajaţi înapoi la birou. Acest lucru ar putea fi stabilit dintr-o varietate de motive, inclusiv comunicarea, viteza de decizie şi perfecţionarea professională. În acelaşi timp, oprirea bruscă a activităţilor la birou si mediul de lucru hibrid adoptat au expus lacune tehnologice care necesită investiţii noi sau suplimentare în lunile următoare."

Studiul subliniază că organizaţiile intenţionează să-şi aducă înapoi la birou majoritatea angajaţilor, deşi politicile extinse de muncă de la distanţă se vor menţine în continuare.

Înainte de impunerea regimului de lucru de la domiciliu, 33% dintre respondenţi au declarat că securitatea datelor si confidenţialitatea au fost cele mai mari preocupări pentru colegii care lucrau de la distanţă; 24% au evidenţiat productivitatea angajaţilor, iar 16% evocau preocupările legate de infrastructura tehnologică. Aceste aspecte, însoţite de opinia a 95% dintre respondent despre importanţa comunicării faţă în faţă pentru dezvoltarea personala şi pentru evaluarea talentului, indică faptul că regimul de muncă de la distanţă nu va înlocui spaţiile tradiţionale de lucru la birou.

Cu toate acestea, acum când business-urile s-au acomodat mai mult cu munca de la distanţă atitudinile şi politicile top managementului din domeniul IT s-au schimbat. Printre ţările chestionate, în SUA va creşte, probabil, cel mai mult, încrederea în ceea ce priveşte munca de la distanţă (86%), urmată de Marea Britanie (80%), Germania (80%), Canada (77%) si Franta (75%). Mai mult, 58% au menţionat că urmează să îşi schimbe politica de lucru de acasa, subliniind nevoia companiilor de a aborda un regim de lucru hibrid.

Trecerea la munca de la distanţă a fost dificilă pentru multe business-urilor. Doar 28% dintre participanţi spunând că erau complet pregătiţi şi 29% afirmand că tehnologia a creat cele mai mari probleme. Franţa era cel mai puţin pregătită pentru trecerea bruscă la munca de la distanţă, în timp ce Statele Unite au fost printre cele mai pregătite din acest punct de vedere.

Cât despre tehnologie, respondenţii au declarat că provocările lor au legătură cu suportul IT pentru lucrul la distanţă (35%), soluţiile inadecvate pentru fluxurile de lucru (27%), lipsa instrumentelor de comunicare şi colaborare (22%) şi lipsa soluţiilor bazate pe cloud (10%). 85% dintre liderii de companii au evidenţiat accesibilitatea şi uşurinţa utilizarii imprimantelor de birou, respondenţilor din SUA lipsindu-le cel mai mult (93%), urmaţi de Germania (92%) si Franta (91%).

Din cauza lacunelor tehnologice relevate de sistemul de lucru de la distanţă, 70% dintre profesioniştii din IT la nivel global îşi reevaluează cheltuielile, companiile crescând investiţiile în resurse tehnologice la distanţă (55%) şi pentru o combinaţie între resurse tehnologice pentru munca la birou şi pentru lucrul de la distanţă (40%).

Pandemia a convins unele business-uri să prioritizeze investiţiile în software bazat pe cloud (65%), suport IT la distanţă (63%) şi software de colaborare (52%). Hardware-ul - cum ar fi laptop-urile şi imprimantele - a fost un alt aspect important, în special pentru companiile cu sediul în Franţa, 22% dintre respondenţi considerâd-ul cea mai importanta nevoie în ceea ce priveşte tehnologia, productivitatea şi experienta lor generală de lucru.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb