Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 22 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 23 martie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi evoluţii mixte, cu scăderi în sectoarele bancar şi de asigurări, compensate de creşteri realizate de sectoarele de materii prime şi tehnologie. Situaţia financiară a Greciei a continuat să afecteze evoluţiile pieţelor europene. Liderii principalelor economii din zona euro continuă să se afle în conflict

    privind opţiunile de asistenţă pentru economia elenă, iar cancelarul german Angela Merkel a declarat astăzi că reuniunea UE din această săptămână pe această temă nu va produce o soluţie privind modalităţile de asistenţă care ar putea fi oferite pentru Grecia.

    Merkel a anunţat că liderii europeni trebuie să nu creeze "iluzii" pentru investitori prin amplificarea aşteptărilor privind aprobarea unui pachet de asistenţă financiară pentru Grecia, trecând sub tăcere divergenţele importante de opinie pe această temă. Oficialii germani afirmă că în prezent Grecia nu este insolventă, iar problema principală nu este una a ajutorului financiar. Pe pieţele de capital însă obligaţiunile la 10 ani emise de Grecia la începutul lunii cu un cupon de 6.25% au coborât deja la un randament de aproape 6.5%.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb