Analiză WBS Jurnal Bursier 29 Ianuarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 30 ianuarie 2010

Infineon Technologies AG, al doilea producător european de componente electronice, a raportat un profit pentru al doilea trimestru consecutiv şi şi-a dublat ţinta de creştere a vânzărilor pentru anul fiscal curent până la 20%, ajutat de creşterea cererii din partea producătorilor auto şi a consumatorilor industriali. Estimarea pozitivă este în linie cu anunţurile celorlalte companii din sector, precum şi cu estimările Gartner de creştere a veniturilor din industria globală a semiconductorilor cu 13% până la nivelul atins în 2008. Acţiunile Infineon au crescut cu 2.95% până la 4.02euro pe piaţa din Frankfurt.

Bayerische Motoren Werke AG, cel mai mare producător mondial de maşini de lux, a declarat astăzi că este probabil să realizeze o creştere a profitului în acest an, în urma revenirii vânzărilor în Germania, China şi SUA şi a lansării de noi modele. Volumul livrărilor va înregistra o creştere procentuală sub 10%, depăşind 1.3 milioane de automobile. Acţiunile BMW au crescut cu 4.77% până la 30.96euro.

Daimler AG, al doilea producător de maşini de lux, a crescut la rândul său cu 3.42% până la 33.43euro după ce analiştii HSBC şi-au ridicat recomandarea pentru acţiunile companiei ls "neutral".

Pieţele europene au crescut astăzi, reducându-şi declinul din prima lună a acestui an, ajutate de revenirea sectoarelor minier şi financiar. Indicii pieţelor din Frankfurt şi Paris au înregistrat aprecieri de peste 1.2%, în timp ce indicele pieţei londoneze a crescut cu doar 0.83%.

Inflaţia din zona euro a accelerat în ianuarie, influenţată în principal de creşterea preţului la combustibili în contextul vremii reci a începutului de an. Indicele preţurilor de consum a crescut cu 1% faţă de prima lună a anului 2009; creşterea din luna decembrie fusese de 0.9%. Într-un raport separat, nivelul şomajului din zona euro a fost în luna decembrie de 10%, iar cel din noiembrie a fost revizuit în scădere de la 10% la 9.9%.

Volumul creditelor acordate populaţiei şi companiilor în ţările din zona euro a fost neschimbat în decembrie faţă de anul anterior, fiind afectat de scăderea cererii şi de condiţiile mai puţin favorabile oferite de bănci în contextul evoluţiei economice actuale.

Preţurile la locuinţe din Marea Britanie au crescut în ianuarie cu 1.2% faţă de luna anterioară, cea mai mare apreciere din ultimele cinci luni.

WBS H WBS HOLDING OLDING LTD TD. Address: Simmonds Building, 30 De Castro Street, Incorporated as International Business Company Wickhams Cay 1, Road Town, Tortola, on November 3rd, 1997 British Virgin Islands Registrar of Companies No.: 255210 Authorised Capital: USD 5,000,000 ni

Evoluţia companiilor din indicele DAX

Raportul P/E nu este definit în cazul companiilor care au raportat pierderi pe ultimul trimestru.

WBS Holding - Departamentul de analiza Informaţiile din această prezentare nu reprezintă recomandări de a cumpăra sau a vinde, ci doar informaţii ce ar trebui să vă sprijine în adoptarea unor decizii fundamentate în cadrul procesului investiţional şi nu certifică obţinerea unui câştig sigur. Informaţiile prezentate au fost obţinute din surse considerate de încredere, dar corectitudinea şi completitudinea lor nu pot fi garantate. Autor: Armin Comanac Sursa date: Bloomberg WBS Holding S.A. şi realizatorii acestei analize nu îşi asumă nici un fel de obligaţie pentru eventualele pierderi suferite în urma folosirii acestor informaţii. WBS Holding S.A. şi reprezentanţii acesteia, angajaţii sau alte persoane implicate, inclusiv clienţii societăţii, pot deţine (în limitele permise de lege) sau pot fi implicaţi în tranzacţii având ca obiect instrumente de investire la care se face referire în aceste pagini.

WBS H WBS HOLDING OLDING LTD TD. Address: Simmonds Building, 30 De Castro Street, Incorporated as International Business Company Wickhams Cay 1, Road Town, Tortola, on November 3rd, 1997 British Virgin Islands Registrar of Companies No.: 255210 Authorised Capital: USD 5,000,000 ni

Companiile europene cu cel mai mare impact asupra indicilor

D AX

FTSE WBS Holding - Departamentul de analiza Informaţiile din această prezentare nu reprezintă recomandări de a cumpăra sau a vinde, ci doar informaţii ce ar trebui să vă sprijine în adoptarea unor decizii fundamentate în cadrul procesului investiţional şi nu certifică obţinerea unui câştig sigur. Informaţiile prezentate au fost obţinute din surse considerate de încredere, dar corectitudinea şi completitudinea lor nu pot fi garantate. Autor: Armin Comanac Sursa date: Bloomberg WBS Holding S.A. şi realizatorii acestei analize nu îşi asumă nici un fel de obligaţie pentru eventualele pierderi suferite în urma folosirii acestor informaţii. WBS Holding S.A. şi reprezentanţii acesteia, angajaţii sau alte persoane implicate, inclusiv clienţii societăţii, pot deţine (în limitele permise de lege) sau pot fi implicaţi în tranzacţii având ca obiect instrumente de investire la care se face referire în aceste pagini.

WBS H WBS HOLDING OLDING LTD TD. Address: Simmonds Building, 30 De Castro Street, Incorporated as International Business Company Wickhams Cay 1, Road Town, Tortola, on November 3rd, 1997 British Virgin Islands Registrar of Companies No.: 255210 Authorised Capital: USD 5,000,000 ni

CAC

SMI WBS Holding - Departamentul de analiza Informaţiile din această prezentare nu reprezintă recomandări de a cumpăra sau a vinde, ci doar informaţii ce ar trebui să vă sprijine în adoptarea unor decizii fundamentate în cadrul procesului investiţional şi nu certifică obţinerea unui câştig sigur. Informaţiile prezentate au fost obţinute din surse considerate de încredere, dar corectitudinea şi completitudinea lor nu pot fi garantate. Autor: Armin Comanac Sursa date: Bloomberg WBS Holding S.A. şi realizatorii acestei analize nu îşi asumă nici un fel de obligaţie pentru eventualele pierderi suferite în urma folosirii acestor informaţii. WBS Holding S.A. şi reprezentanţii acesteia, angajaţii sau alte persoane implicate, inclusiv clienţii societăţii, pot deţine (în limitele permise de lege) sau pot fi implicaţi în tranzacţii având ca obiect instrumente de investire la care se face referire în aceste pagini.

Informaţiile din această prezentare nu reprezintă recomandări de a cumpăra sau a vinde, ci doar informaţii ce ar trebui să vă sprijine în adoptarea unor decizii fundamentate în cadrul procesului investiţional şi nu certifică obţinerea unui câştig sigur. Informaţiile prezentate au fost obţinute din surse considerate de încredere, dar corectitudinea şi completitudinea lor nu pot fi garantate. Autor: Armin Comanac Sursa date: Bloomberg WBS Holding S.A. şi realizatorii acestei analize nu îşi asumă nici un fel de obligaţie pentru eventualele pierderi suferite în urma folosirii acestor informaţii. WBS Holding S.A. şi reprezentanţii acesteia, angajaţii sau alte persoane implicate, inclusiv clienţii societăţii, pot deţine (în limitele permise de lege) sau pot fi implicaţi în tranzacţii având ca obiect instrumente de investire la care se face referire în aceste pagini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb