BURSELE LUMII Creştere pentru pieţele europene de acţiuni, cu o zi înaintea deciziei Fed

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 septembrie

Creştere pentru pieţele europene de acţiuni, cu o zi înaintea deciziei Fed

Traderii văd mai probabilă o tăiere de 0,5% a dobânzii de către banca centrală a Statelor Unite, conform CME Fedwatch Tool

Pieţele europene de acţiuni aveau creşteri, ieri, cu o zi înainte de decizia de politică monetară a Rezervei Federale, care este aşteptată să taie dobânda pentru prima dată în ultimii patru ani.

Indicele Stoxx 600 avea un avans de 0,36%, la ora 17:00, majoritatea sectoarelor şi burselor fiind în creştere. Acţiunile sectorului bancar se apreciau cu circa 1,1%, în timp ce avansul titlurilor companiilor din industria auto, ilustrat prin evoluţia indicelui Euro Stoxx Automobiles & Parts, era de 1,28%. La Frankfurt, indicele DAX era în creştere cu 0,55%, în vreme ce la Londra indicele FTSE 100 avea un avans de 0,2%.

Traderii văd o probabilitate de 63% ca banca centrală a Statelor Unite să taie astăzi dobânda cu 50 de puncte de bază, respectiv 37% pentru o reducere mai puţin agresivă, de 25 de puncte, conform datelor afişate ieri de CME FedWatch Tool.

În Germania, acţiunile companiei de tehnologie SAP aveau o apreciere de 0,19%, în timp ce titlurile Siemens erau în creştere cu 2,76%. Acţiunile grupului financiar Allianz marcau un avans de 0,26%, în timp ce titlurile Mercedes Benz urcau cu 1,72%. Acţiunile producătorului farmaceutic Bayer erau în apreciere cu 2,88%, conform Investing.com.

În Franţa, titlurile companiei energetice TotalEnergies aveau o apreciere de 0,72%, în vreme ce acţiunile producătorului medical Sanofi erau în scădere cu 0,31%. Titlurile producătorului de bunuri de lux LVMH Moet Hennessy urcau cu 1,01%, potrivit sursei mai sus menţionate.

În regiunea Asia-Pacific pieţele au avut avut închideri mixte, indicele Nikkei 225 din Japonia având o scădere de peste 2%, în vreme ce yenul s-a întărit, înainte de decizia Fed.

Aprecieri în Statele Unite, în debutul şedinţei bursiere

In Statele Unite, principalii indici erau în apreciere în prima parte a sesiunii de tranzacţionare. Indicele S&P 500 avea o creştere de 0,56%, în vreme ce pentru Dow Jones avansul era de 0,43%, coşul de acţiuni fiind la un nou record istoric. Indicele Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în domenii intensive în cunoaştere, avea o apreciere de 0,83%.

Acţiunile Apple erau în creştere cu 0,05%, la ora 17:30 a ţării noastre, în timp ce titlurile Amazon aveau o apreciere de 1,93%. Acţiunile Alphabet (compania mamă a Google) urcau cu 1,01%, iar titlurile Nvidia aveau un avans de 0,66%. Acţiunile producătorului de petrol Exxon erau în creştere cu 1,12%, conform datelor afişate de Investing.com, la ora 17:30.

Cotaţia ţiţeiului Brent spot avea o apreciere de 0,83%, la 73,15 dolari pe baril, în vreme ce avansul sortimentului West Texas Intermediate (WTI) era de 0,91%, la 70,02 dolari.

Cotaţia aurului spot era în scădere cu 0,2%, la 2.557,3 dolari pe uncie, în timp ce Bitcoin era în creştere cu 3,96%, la 55.892 de dolari, ieri la ora 17:30, conform unui indice calculat de Investing.com.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb