Analiză WBS Jurnal bursier - Europa -- 8 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 9 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au început săptămâna în creştere, pe fondul atenuării temerilor privind riscurile de intrare în imposibilitate de plată a Greciei. Oficialii europeni au oferit la întâlnirea G7 de la sfârşitul săptămânii declaraţii de susţinere a programul de reducere a deficitului bugetar oferit de autorităţile elene; măsurile includ reducerea cheltuielilor, creşterea taxelor pe combustibili, îngheţarea salariilor din sectorul bugetar şi, cea mai recentă propunere, extinderea nivelului cel mai ridicat de taxe la venituri sub pragul actual de 75 de mii de euro. Măsurile nu vor avea însă efecte imediate, iar bondurile greceşti au continuat să scadă şi astăzi şi randamentul bondurilor la 10 ani a crescut cu 14 puncte la 6.75%, iar cel al notelor la 2 ani a avansat cu 28 de puncte la 6.64%.

    Indicele de încredere a investitorilor din zona euro publicat de institutul german Sentix a scăzut în februarie pentru prima dată în ultimele şapte luni, coborând la -8.2, cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni, de la -3.7 în ianuarie. Componenta condiţiilor actuale a scăzut de la -17.5 la -19.5, iar cea a aşteptărilor de la 11.25 la 3.75.

    Vânzările retail din Elveţia au crescut în decembrie cu 4.7% (ajustat pentru inflaţie) faţă de aceeaşi lună din 2008; într-un raport separat, şomajul din luna ianuarie a scăzut în mod neaşteptat la 4.1% de la 4.2% în decembrie.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb