Anchetă la IPJ Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 14 iunie 2021

Anchetă la IPJ Buzău

Verificările sunt făcute de specialiştii Direcţiei de Control Intern a Poliţiei Române

Actualizare - IPJ BUZĂU: "În referire la persoanele reţinute pentru distrugere, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instanţa a emis mandat de arestare preventiva în cazul a doi dintre bărbaţi, faţă de al treilea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar."

---

Actualizare - Prezent în Vrancea, la inaugurarea unui punct de lucru al ISU la Tulnici, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit despre incidentele din week-end, de la Buzău.

Domnia sa a precizat că a trimis Corpul de Control la Buzău pentru a verifica modul în care au intervenit oamenii legii la incidentul de sâmbătă. Mai exact, Bode a lămurit faptul că controlul vizează intervenţia primei echipe, respectiv un agent femeie şi un agent şef bărbat, din cadrul Postului de Poliţie Rurală Beceni.

Lucian Bode a spus: "La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj. Cum au gestionat mai departe poliţiştii a fost unul corect. În consecinţă în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovaţi în ce priveste intervenţia. Ieri s- a luat măsura reţinerii celor 3 agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală, am luat această decizie având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist".

Astăzi, în jurul 15.30, cei trei agresori reţinuţi duminică , la circa 24 de ore după comiterea faptelor, au fost prezentaţi procurorilor.

---

Inspectoratul General al Poliţiei Române face verificări la Inspectoratul de Poliţiei Buzău după ce un bărbat, cunoscut cunoscut pe reţelele sociale sub numele de Activistul buzoian, a devenit ţinta atacurilor unor vânzători neautorizaţi de păsări pe care a încercat să îi filmeze. Practic, ancheta vizează modul în care au acţionat poliţiştii solicitaţi să intervină în momentul în care bărbatul a fost agresat de cei care vindeau păsări pe marginea drumului.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, când bărbatul, cunoscut în spaţiul public sub numele de "Activistul buzoian" a mers în comunele Cernăteşti şi Săpoca să-i filmeze pe cei care vând păsări, la stradă, deşi comerţul cu păsări vii este limitat din cauza restricţiilor impuse pentru prevenirea focarelor de gripă aviară. Când s-au văzut filmaţi, vânzătorii au reacţionat agresiv. Bărbatul a sunat la 112 şi a cerut intervenţia rapidă a oamenilor legii şi, chiar dacă era urmărit şi era la volan, bărbatul a rămas la telefon cu dispecerul IPJ cerând ajutorul. Buzoianul agresat a filmat întreaga scenă, iar din imaginile postate în spaţiul public şi care ulterior au ajuns şi la Inspectoratul General al Poliţiei Române se vede cum o parte a agresiunii are loc în timp ce doi poliţişti aflaţi în patrulare încearcă să calmeze spiritele.

Ulterior, cei doi poliţişti au cerut întăriri. Acolo au ajuns şi trupe din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Un comunicat IPJ Buzău informează: "Precizăm faptul că în ziua de 12 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni, au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112, de către un buzoian, în vârstă de 41 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, pe raza localităţilor Săpoca şi Cernăteşti, ar fi fost agresat de către trei persoane. Imediat după sesizare, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru verificarea aspectelor semnalate, stabilind că este vorba despre un conflict încă în desfăşurare, cu trei persoane de o parte şi apelantul de cealaltă parte. Din primele verificari a reieşit că, în urma unui conflict spontan, apelantul de 41 de ani ar fi fost agresat fizic de către trei bărbaţi, totodată i-ar fi fost provocate şi distrugeri la autoturismului personal. Echipajul care a intervenit la faţa locului a despărţit părţile implicate în conflict în vederea consilierii, totodată la faţa locului fiind dirijate mai multe echipaje de poliţie precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale pentru aplanarea şi preîntampinarea escaladării conflictului".

Tot în comunicatul emis de IPJ, duminică, 13 iunie, se arată că bărbatul agresat a fost adus la sediul IPJ. Acesta a ajuns în faţa oamenilor legii cu urme vizibile ale agresiunii dar şi cu geamurile sparte la maşină. Au avut loc audieri, luându-se declaraţii atât bărbatului agresat cât şi celor trei bărbaţi care l-au atacat.

La finalul cercetărilor, poliţiştii i-au lăsat pe agresori să plece acasă, urmând să deruleze ancheta în cadrul dosarului deschis pentru lovire şi alte violenţe şi distrugere.

Însă, imaginile postate de "Activistul buzoian" au făcut înconjurul ţării, în mediul virtual, astfel că duminică, la 24 de ore de la producerea incidentului, IPJ Buzău a dat publicităţii un comunicat prin care a anunţat că a revenit asurpa cazului şi i-a reţinut pe cei trei bărbaţi care l-au atăcat pe "Activistul buzoian"

Comunicatul IPJ Buzău transmite: "În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie a.c., în care un buzoian, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Buzău, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice".

Întreaga situaţie ridică multe semne de întrabare care, cel mai probabil, îşi vor găsi răspuns în urma controlului dispus de IGPR.

"Conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenţie, prin specialiştii Direcţiei Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă poliţiştii din Buzău au acţionat conform prevederilor legale în vigoare" se arată într-o informare de presă a IGPR emisă duminică 13 iunie.

De altfel, specialiştii din cadrul Direcţiei de Control Intern a Poliţiei Române au ajuns astăzi de dimineaţă la Buzău.

"În această dimeanţă, colegii mei au ajuns în Buzău pentru a efectua un control în ceea ce priveşte modul de intevenţie. Acest control vizează acea intervenţie pentru a vedea dacă poliţiştii au respectat procedurile legale în vigoare sau nu şi mă refer la prima parte a intervenţie , acolo unde a fost trimis un singur echipaj al Poliţiei, pentru că ulterior , atunci când au ajuns colegii din Serviciului pentru Acţiuni Speciale intevenţia a fost una fermă. Toţi poliţiştii sunt pregătiţi să intervină în astfel situaţii, au dotarea necesară şi pregătirea. Rămâne de văzut dacă la Buzău în această situaţie s-a respectat sau nu procedura legală în vigoare", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Acolo sunt patru parti ale filmului. Partea intai care din buclele televiziunilor de rahat lipseste este cea care a facut ca trei tarani care isi vindeau puii de gaina sa isi iasa din minti si sa-l urmareasca pe dobitocul provocator care isi spune Activistul de Buzau. Aia erau trei oameni care munceau nu un pu...li....frici care se da cu masina si provoaca pe cine vrea muschii lui si apoi suna la politie ca vezi doamne urmeaza sa i se intample ceva rau. Partea a doua este cand taranii simpli la minte incearca sa il invete pe provocator o lectie prin mijloacele lor simple. Partea a treia este cand politia intervine gradual intai cu forte reduse , apoi cu forte crescute iar apoi cu forte disproportionate pentru a termina conflictul si pentru a-i aresta si pedepsi pe cei trei. Partea a patra este justitia oarba si tampita care ii aresteaza pe cei trei care nu sunt un pericol public decat pe termen strict limitat si doar pentru un dobitoc care i-a provocat nu se stie cum si risipa de efective, forte, tehnica si bani pe care o face politia la cheremul Activistului Buzoian care are nevoie de actori pentru a-si juca piesa. Cam asta ar fi povestea. Epilogul ar fi ancheta dispusa pentru a vedea de ce politia nu a reactionat mai repede si mai pe masura dorintelor activistilor. Eventual de ce nu i-au impuscat pe vanzatorii de gaini ca activistul sa-si potoleasca setea de sange.

    1. Nu e chiar asa cap de rumegus. Țăranii chiar meritau reținuți indiferent cum i-a provocat activistul...

      Taranii aia desculti nu reprezentau o amenintare, ne exista suspiciune ca s-ar fi sustras cercetarii, nu pot influenta martori. Nu ar fi trebuit retinuti doar pentru placerea unor activisti. Asta este o justitie stramba care nu se ghideaza dupa lege ci dupa presiunile unor neaveniti.

      Taranii aia “desculti” il urmareau cu un ditai mertzanu si un ditai suv-ul. Asa ca “pe loc repaus” ca esti luat de val.

      Oricat de imbecil ai fi, poti sa te uiti la poza si sa vezi ca tarnul este descult la propriu. In afara de tampenie, ce te motiveaza sa minti prosteste?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb