ANCHETA LA PARLAMENT CONTINUĂ: Ridzi spune că ştia de MTV, dar nu şi de banii investiţi de Media Pro

Cristina Mihalaşcu
Ziarul BURSA #Politică / 9 iulie 2009

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, anunţă că ar putea da în judecată firmele implicate în organizarea manifestărilor dedicate Zilei Tineretului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, anunţă că ar putea da în judecată firmele implicate în organizarea manifestărilor dedicate Zilei Tineretului.

Invitată pentru a doua oară la audierile comisiei parlamentare de anchetă, ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi a declarat, ieri, că ştia despre existenţa unui parteneriat între MTV şi firma prestatoare de servicii, Artisan Consulting, pentru organizarea evenimentelor din 2 Mai, dar susţine că nu a ştiut nimic despre contribuţia bănească a companiei Media Pro Pictures.

În şedinţa comisiei din 6 iunie, directorul executiv al Media Pro Pictures, Andrei Boncea, a declarat că evenimentul "Ziua Tineretului" din Costineşti a fost organizat şi susţinut financiar de compania sa, partenerul comercial Nestle şi Artisan, pentru suma de 120.000 de euro.

Ministrul Tineretului şi Sportului a explicat comisiei: "Ştiam că există un parteneriat cu MTV, dar nu am ştiut cine a plătit mai departe pentru că ministerul nu are nicio legătură cu subcontractorii. Ce ştiam era că firma care ia bani de la minister este şi cea care organizează evenimentul în parteneriat cu MTV, dar nu am ştiut de Media Pro".

Asocierea ministerului, prin firma Artisan, cu evenimentul "MTV Days" a fost o decizie de bun augur, de vreme ce a ajutat la adunarea unui număr foarte mare de participanţi, a apreciat Monica Iacob Ridzi.

Mai mult, Artisan Consulting are prevăzută în contractul încheiat cu MTS o clauză potrivit căreia firma se obligă să aducă un număr cât mai mare de tineri la evenimentele din Bucureşti şi Costineşti.

Potrivit contractului, pentru evenimentul din Costineşti, firma Mark (subcontractorul Artisan) se angaja să asigure un număr minim de 2000 de participanţi.

În cazul în care această cifră nu ar fi fost asigurată, suma contractului ar fi fost mai mică.

"Publicul participant a plătit, în medie, suma de 6 euro pe persoană, însă potrivit estimărilor Jandarmeriei, la evenimentul din Costineşti s-au adunat aproximativ 15.000 de oameni", a declarat ministrul.

Ridzi: Hotărârea de Guvern invocată de deputatul Cristian Rizea nu se referă la evenimentele din 2 Mai

Ministrul Ridzi a dorit să clarifice situaţia Hotărârii de Guvern 478/22 aprilie 2009, invocată de deputatul PSD+PC, Cristian Rizea, săptămâ­na trecută.

Rizea a arătat că, potrivit actului normativ, MTS nu avea voie să organizeze manifestări de promovare a activităţilor de sport şi a programelor de tineret, pentru că această prerogativă intra în vigoare pe 7 mai, cu 5 zile după desfăşurarea "Zilei Tineretului".

Monica Iacob Ridzi a explicat: "Ministerul are obligaţia, prin lege, să organizeze , pe lângă organizarea activităţilor sportive sau sociale. HG 478/22 aprilie 2009, intrată în vigoare pe 7 mai, nu făcea referire la ceea ce am organizat noi pe 2 Mai, ci la evenimente pe care le vom desfăşura în această vară şi toamnă".

Adresă către Garda Financiară şi către cele două firme

Ministrul Monica Iacob Ridzi a anunţat comisia parlamentară că a făcut o adresă către Garda Financiară pentru a verifica cele două firme cu care a colaborat, Mark şi Artisan, în vederea prezentării unui raport.

De asemenea, MTS a trimis o scrisoare şi către cele două firme pentru a-i furniza, cât mai repede posibil, o listă cu toţi subcontractanţii.

Ministrul a declarat: "Vreau să ştiu exact unde s-au dus toţi banii care au plecat din minister pentru că un singur lucru este cert, ei au plecat de aici pentru a fi gestionaţi în scopuri bine definite, nu ştim nimic des­pre acei subcontractori care au apărut în presă în ultima vreme".

În plus, auditul intern pe care domnia sa l-a comandat va fi gata cel mai probabil, mâine (n.r. joi) şi va fi pus la dispoziţia comisiei pentru analizare.

Concomitent, rezultatele auditului vor apărea pe site-ul MTS şi vor fi discutate într-o conferinţă de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb