ANCOM: Condiţii simplificate pentru obţinerea certificatului de operator al staţiilor de radiocomunicaţii

Adi Iacob
Companii #Telecomunicaţii / 9 decembrie 2016

Condiţii simplificate pentru obţinerea certificatului de operator al staţiilor de radiocomunicaţii

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat spre consultare publică un proiect de decizie care va aduce simplificări procesului de certificare a operatorilor staţiilor de radiocomunicaţii, precizează un comunicat de presă al instituţiei transmis Redacţiei.

Modificările propuse de ANCOM urmăresc o flexibilizare a procedurii de examinare necesare pentru obţinerea certificatului de operator radio. Astfel, programa de examinare urmează a fi mai flexibilă şi adaptată în baza reglementărilor tehnice relevante adoptate pe plan european sau internaţional.

Totodată, ANCOM propune şi termene de afişare a rezultatelor examinării, atât pentru afişarea rezultatelor iniţiale (în 15 zile lucrătoare de la data încheierii examenului), cât şi a rezultatelor finale de după contestaţii (în 30 de zile calendaristice de la data înregistrării contestaţiei). Rezultatele se vor publica pe pagina de internet a ANCOM şi se vor afişa la locul desfăşurării examenului.

În ceea ce priveşte depunerea dosarului, nu se mai solicită depunerea documentelor în copie legalizată, fiind suficientă depunerea de copii simple.

De asemenea, a fost introdusă posibilitatea transmiterii copiilor documentelor în format electronic, cu semnătură electronică extinsă. Copia după cartea/buletinul de identitate poate fi, de asemenea, transmisă electronic prin intermediul unui formular disponibil pe pagina de internet a ANCOM.

Conform ANCOM, operatorul staţiei de radiocomunicaţii este persoana care operează o staţie de radiocomunicaţii ce cuprinde unul sau mai multe emiţătoare şi receptoare sau un ansamblu de emiţătoare şi receptoare, inclusiv echipamentele accesorii acestora, necesare pentru realizarea unui serviciu de radiocomunicaţii. Operarea staţiilor de radiocomunicaţii în serviciile mobil aeronautic şi mobil aeronautic prin satelit, mobil maritim şi mobil maritim prin satelit, radiotelefonic pe căile de navigaţie interioară, precum şi în serviciul mobil terestru, cu excepţia staţiilor de radiocomunicaţii din componenţa reţelelor publice mobile poate fi efectuată numai de către persoane ce deţin un anumit nivel de cunoştinţe.

Aceste persoane sunt, de regulă, angajaţi ai companiilor care activează în diverse domenii precum industrie, producţie, transport şi distribuţie de utilităţi publice la nivel naţional, transporturi, construcţii şi lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază şi protecţie a vieţii şi proprietăţii private, protecţie publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb