Andănuţ şi Moldovan intensifică demersurile de preluare a controlului asupra SIF Transilvania

M.G.
Piaţa de Capital / 5 mai 2020

Andănuţ şi Moldovan intensifică demersurile de preluare a controlului asupra SIF Transilvania

Andănuţ, Moldovan, Frăţilă şi Petria interzic postarea pe site-ul SIF 3 a documentelor care nu poartă semnătura primilor doi

Până la aprobarea directoratului de către ASF, acţiunile vor rămâne suspendate, opinează CS al SIF3

Gruparea din Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3) coagulată în jurul lui Constantin Frăţilă, abilitată de ASF să comunice prin site-ul bursei în numele societăţii, a dat astăzi mai multe dispoziţii pentru preluarea controlului asupra societăţii de investiţii financiare din Braşov.

Astfel, Crinel-Valer Andănuţ, Marius-Adrian Moldovan, Constantin Frăţilă şi Nicolae Petria au dispus în sarcina angajaţilor SIF Transilvania postarea pe site-ul societăţii doar a comunicatelor/informărilor asumate prin semnătură de Andănuţ şi Moldovan. "Orice postare pe site-ul societăţii de documente care nu poartă semnătura persoanelor menţionate anterior este interzisă", se arată într-un raport remis BVB.

Totodată, cei patru au dispus astăzi "în sarcina persoanelor responsabile efectuarea demersurilor indicate de CS în vederea eliberării premiselor societăţii de către domnii Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas". De asemenea, s-a dispus de către cei patru efectuarea predării de către Fercală, Stan şi Szitas a tuturor bunurilor şi actelor societăţii, sub supravegherea lui Marius Moldovan şi a unui executor judecătoresc desemnat care a fost astăzi prezent la sediul societăţii din Braşov.

Alte dispoziţii includ: interzicerea oricăror plăţi asumate în numele societăţii de Fercală şi Szitas după data de 19 aprilie; transmiterea către membrii CS a documentaţiei întocmite cu ocazia şedinţei AGOA din 28 aprilie; transmiterea listei de persoane din SIF3 care au acces la platforma aferentă Mecanismului Unic de Raportare; transmiterea spre semnare către Andănuţ şi Moldovan a situaţiilor financiare anuale aferente 2019.

Totodată, cei patru au completat, la solicitarea ASF, în cadrul şedinţei CS de astăzi, dosarele membrilor directoratului desemnaţi - Marius Adrian Moldovan, Radu Claudiu Roşca şi Tony Cristian Gib Răduţă - pentru un mandat de patru ani, începând cu data deciziei de aprobare a ASF. Dosarele acestora sunt în analiză la ASF.

În documentul remis BVB, membrii CS mai arată însă că astăzi, în prezenţa executorului judecătoresc prin care au fost notificate societăţii măsurile dispuse de către CS, lui Marius Adrian Moldovan nu i s-a permis accesul în societate.

Totodată, în raport, membrii CS susţin că nu le sunt transmise materialele şi informaţiile solicitate, că departamentele funcţionale ale societăţii se sustrag controlului ierarhic al CS - cei 4 membri CS ai SIF 3 acuză că acestea sunt coordonate de Fercală şi Szitas, în mod fraudulos şi ilegal - şi că "informaţiile transmise în spaţiul public de persoane care nu reprezintă SIF Transilvania, respectiv domnii Fercală Mihai şi Szitas Ştefan, sunt de natură să inducă în eroare investitorii şi acţionarii societăţii şi intră sub incidenţa Regulamentului european nr.596/2014 privind abuzul de piaţă".

În acest context, arată CS al SIF3 Transilvania în raport, se consideră că până la aprobarea directoratului de către ASF nu vor fi îndeplinite condiţiile legale care să permită reintrarea la tranzacţionare a acţiunilor SIF3.

De asemenea, în şedinţa de astăzi, CS al SIF Transilvania l-a împuternicit pe Marius Moldovan să deschidă şedinţa adunării generale ordinare SIF3 din data de 11 mai şi să conducă lucrările şedinţei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. cred ca asa si stau lucrurile

    asf trebuie sa intervina deindata 

    Smecherii care blocheaza accesul actionarilor la aga trebuie sa plece. Ei sunt niste orori ale pietei de capital . Niste relicve cu iz pestilential . Sa vina altii care nu comit asemenea ticalosii!

    In general, in popor se spune ca daca nu ai un batran, sa-l cumperi. SIF3 vine cu exceptia - cand ai un batran ca Fercala, trebuie sa scapi repede de el.

    Oare o să fim frați cu Frățilă? O să curgă lapte și multă miere de la SIF3?

    Dacă o să avem parte de un management ca cel de la COMCM, mă îndoiesc! Poate o să îl ajute chiar Petria, după modelul de la Carpatica! Dar mai repede fraților, agonizăm după telenovela voastră! 

    Dar poate tânara speranță ne va arăta cum arată un dividend cuviincios. Dar să nu cheltuiască banii pe avioane, gen PRSN! Cam are apetit copilul ăsta viclean... Și hai să vină și Grădinescu! Să fim în siguranță...

    Viitor de aur sifu noostru are! 

    1. Lasă ca ai fost in siguranța cu fercalezii... ți-au vândut Erste BANK sub 10, au investit in turism la prețuri umflate de 3x, vezi Lotus, Orizont, Central... ca tot ești de-al casei... la un calcul simplu ai pierdut pe toate părțile cu Taticu’... dar tot îl regreți... oare de ce ?!

    Am citit amuzat materialele despre scandalurile de la SIF 3 si SIF 5 (de fapt scandalurile in care par implicate toate cele 5 SIF-uri) atat cele publicate de ziarul Bursa cat si comentariile provocate de articole. Au fost momente cand am izbucnit in ras.

    Din pacate nu este nimic de ras si ceea ce se intampla la SIF-uri pare a fi o dovada certa si clara a slabiciunii institutiilor statului roman: prin legislatia etichetata de multe ori neclara si ambigua promovata de parlament (care da impresia ca este animat de interese de partid, de interese ale unor grupuri de putere) cat si prin oamenii meniti sa aplice aplice legislatia, oameni care o interpreteaza in maniera personala si partizana. 

    Mi-a venit in minte un exemplu semnificativ tratat de presa. In recenta campanie electorala domnul presedinte Klaus Iohannes a vorbit si a cerut domnia legii; perfect normal. Cred ca stiti cu totii ca presedintele Iohannes i-a retras o decoratie acordata de statul roman domnului Adrian Nastase, fost prim ministru cu realizari notabile in politica externa a Romaniei. Pentru retragerea decoratiei domnia sa a avut o acoperire perfect legala dar pentru aceeasi acoperire legala nu i-a retras o decoratie similara acordata de statul roman celebrului fotbalist Gheorghe Popescu. Ma intreb cum s-a aplicat in aceste 2 cazuri domnia legii in situatia in care in spatele presedintelui Klaus Iohannes se afla un aparat admnistrativ si consilieri platiti de la buget. Nu stiu daca Administratia prezidentiala a dat un comunicat in care sa explice aplicarea diferita a aceleiasi legii functie de persoana. Sper si cred ca am relatat corect acest exemplu.  

    In lumina exemplului de mai sus comportamentul conducerii ASF (Gradinescu & Co), al domnilor Dragoi, Lakis, Fercala, Ciurezu, Lakis, etc este cvasinormal: ca ”asa vor muschii lor”. Ei au ca prioritate in activitatea lor interesele personale si de grup. 

    Se uita de catre autoritati, in integrul lor, ca la baza acestor SIF-uri se afla milioane de romani. La aceste scandaluri, ce dureaza de luni de zile, ma asteptam ca Parlamentul sa intervina in sensul clarificarii legislatiei, verificarii comportamentului ASF si protejarii micilor actionari proveniti din Programul Privatizarii in Masa. Parlamentul a tacut; pentru el scandalul nu exista si nici milioanele de romani actionari la SIF-uri. Probabil multi parlamentari asteapta felurite foloase de la cei ce controleaza si sifoneaza profiturile SIF-urilor. Se apropie 2 alegeri, pastrarea actualelor pozitii este existentiala pentru multi parlamentari si este nevoie de ”sponsorizari” pentru campaniile electorale.

    Din informațiile aparute public in ultima perioada as zice că e vorba de o grupare din CS coagulata in jurul lui Moldovan, fost membru al directoratului.

    A se face comparație între declarațiile si rapoartele curente formulate de el si "comunicatele" postate de Fercala, pline de ură si înverșunare. 

    Fiecare cetățean are dreptul să se adreseze instanței in cazul in care consideră că i s-au încălcat anumite drepturi, exact in aceeasi măsură in care are obligația de a respecta legile si reglementarile țării în care se află.  

    Să ajungi să sechestrezi un sediu și să inciti subordonații la nesupunere fata de legi si reglementari e foarte grav. 

    Practic Fercala le cere acționarilor să aibă încredere in el, cel care nu respectă nimic si care a transformat compania in fortăreață personală. 

    In anul 2020 nu e un model de urmat, ci un derapaj foarte grav...  

    ASF nu are nicio justificare să treneze clarificarea situației. Si lipsa reacției si a intervenției prompte afectează imaginea instituției, nu numai acuzatiile lui Fercala... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb