ANDREI CHILIMAN:  Terenul pe care Primăria Capitalei intenţionează să reconstruiască Hala Matache nu este concesionat

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 16 ianuarie 2015

 Terenul pe care Primăria Capitalei intenţionează să reconstruiască Hala Matache nu este concesionat

Afirmaţia primarului general, Sorin Oprescu, făcută în cadrul unui interviu, potrivit căreia terenul pe care Primăria Capitalei intenţionează să reconstruiască Hala Matache ar fi concesionat, este un neadevăr, declară Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Potrivit domniei sale, terenul în cauză, parte a Pieţei Matache, nu este concesionat, pe el fiind amplasate construcţii pentru desfăşurarea activităţilor comerciale. Acestea au fost ridicate în anul 2007 de Administraţia Pieţelelor din Sectorul 1, în cadrul proiectului de modernizare a Pieţei Matache, finanţarea lucrărilor fiind asigurată printr-un contract de împrumut pe o durată de 20 de ani, încheiat de această instituţie cu Banca Comercială Română.

"Întrucât reconstruirea Halei Matache pe o parte din această suprafaţă de teren implică demolarea unor construcţii noi, acordul nostru pentru reconstruirea Halei Matache pe suprafaţa de teren în cauză este condiţionat de preluarea împrumutului de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, în condiţiile legii. De altfel, i-am transmis acest punct de vedere primarului general într-o discuţie pe care, din păcate, am purtat-o abia după demolarea Halei Matache", transmite Andrei Chiliman.

Primarul sectorului I îl reasigură pe primarul general, Sorin Oprescu, că are tot sprijinul acestuia şi al colegilor săi din administraţia Sectorului 1 pentru reconstrucţia Halei Matache (monument istoric), însă numai în limitele legii şi fără păgubirea cetăţenilor. "De asemenea, îmi exprim regretul că, înainte de demolarea acesteia, Sorin Oprescu nu a găsit timpul necesar unei dezbateri aplicate cu Primăria Sectorului 1 pe subiectul Halei Matache. Am fi găsit, astfel, mai uşor, soluţia pentru ca acest monument istoric să fie redat mai repede bucureştenilor", a conchis Andrei Chiliman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb