Un studiu realizat Hover, platforma online pentru înregistrarea domeniilor web, în rândul a 121 middle manageri şi CEO arată că 38% dintre aceştia spun că un portofoliu este foarte important în angajare. Îşi doresc să vadă ceea ce ai realizat, nu doar să le povesteşti realizările tale. Apreciază portofoliile pentru că le oferă o perspectivă asupra muncii tale, având astfel ocazia de a-ţi evalua munca înainte de a investi în procesul de angajare. Şi e cu atât mai important să ai un portofoliu când ai în plan să faci o schimbare în carieră spre un domeniu nou, cum ar fi IT-ul. Iată care sunt paşii pentru realizarea acestuia!
Primul pas este să te înscrii la cursuri gratuite IT, organizate de eJobs, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Calificarea obţinută şi proiectul susţinut pentru anumite cursuri merită adăugate la portofoliul tău, alături de proiectele pe care le realizezi pe cont propriu. Astfel ai mai multe şanse de a obţine jobul dorit! Defineşte ce curs ţi se potriveşte Dacă eşti atentă la detalii şi la identificarea erorilor în site-uri, poţi alege Cursul de Tester. Dacă ai înclinaţie spre design, poţi alege cursul de Programator Java.
Ce vei învăţa în cadrul cursului de Tester:
Vei învăţa de la zero cum să descoperi defecte ale website-urilor, aplicaţiilor şi programelor dezvoltate de programatori.
Vei contribui la dezvoltarea celor mai tari site-uri şi aplicaţii.
Acest curs este ideal dacă nu ai experienţă în IT
Ce vei învăţa în cursului de Programator Java:
Vei învăţa de la zero JavaScript, HTML, CSS şi cum să creezi pagini web cu ajutorul acestora.
Vei învăţa cum să creezi aplicaţii web.
Acest curs este ideal pentru persoanele fără experienţă în programare.
Ce trebuie să ştii despre cursurile în IT
Cursurile sunt 100% gratuite, finanţate prin fonduri europene
Au loc de luni până vineri, între 18:00-20:00, şi sâmbătă, între 09:00-12:00
Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT
Se întâmplă 100% online
Te învaţă o abilitate practică, căutată pe piaţa muncii
Includ consiliere în carieră
Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:
PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID
proiect: POCU/726/6/12/135988
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
SILVIU PETRESCU
silviu.petrescu@ejobsgroup.ro
0729.729.843
Alege cele mai importante proiecte pentru joburile la care aplici Recrutorii îşi doresc să vadă în primul rând proiectele relevante rolului pe care ar urma să-l ai. Ar trebui să fii selectiv în privinţa a ceea ce incluzi în portofoliu. Oamenii au o atenţie limitată şi cel mai bine este să prezinţi acele proiecte care-ţi demonstrează talentul şi experienţa pentru joburile la care aplici.
Realizează mai întâi o listă cu proiectele la care ai lucrat. Apoi, clasifică-le în ordinea relevanţei pentru jobul pe care ţi-l doreşti. Sau selectează mai multe proiecte, diferite, de exemplu, fiecare pe un limbaj de programare sau pe o abilitate pe care ai dezvoltat-o lucrând la el. Portofoliul ar trebui să susţină, prin exemple, calificările enumerate în CV.
Ca să-ţi fie mai uşor în selectarea acestora, îţi poţi pune trei întrebări:
Sunt mulţumită de realizările pe care le-am avut la acest proiect?
Este reprezentativ pentru cerinţele jobului?
Mi-a plăcut să lucrez la acest proiect şi aş face oricând ceva similar?
Dacă răspunsul la toate cele trei întrebări este pozitiv, atunci proiectul este o alegere potrivită pentru portofoliul tău. Asigură-te doar că nu este mai vechi de cinci ani şi verifică dacă există vreun acord de confidenţialitate cu foştii angajatori.
Creează site-ul de prezentare Portofoliul tău online ar trebui să fie uşor accesibil potenţialilor angajatori. Îl poţi construi fără prea multe costuri, uşor şi profesional cu platforme precum WordPress. Verifică dacă poţi lua numele tău ca nume de domeniu, astfel vei apărea mai uşor în căutările potenţialilor angajatori.
Vestea bună este că nu ai nevoie de experienţă în scriere de cod pentru a-ţi crea un portofoliu, cea mai importantă fiind alegerea temei care ar trebui să permită navigarea uşoară şi crearea de categorii pentru conţinutul tău. Oferă o prezentare despre tine
Deşi majoritatea portofoliilor profesionale se bazează pe elemente vizuale precum fotografii, video, este important să oferi şi context. Să povesteşti despre tine, despre obiectivele tale şi chiar despre provocările pe care le-i întâmpinat în lucrul la proiecte. Această abordare oferă recrutorului o perspectivă asupra stilului de lucru şi personalităţii tale.
Viralizează portofoliul tău Portofoliul nu trebuie doar să existe, ci este important să-l faci cunoscut. Poţi insera un link al site-ului tău de prezentare în profilurile de pe reţelele de socializare, în semnătura de e-mail şi pe cărţile de vizită.
Updatează-l
Un portofoliu care nu este actualizat nu îţi poate spori şansele de a obţine jobul dorit. Ar putea indica că nu ai realizat nimic important în ultima perioadă. De aceea, ar trebui să-ţi aloci timp săptămânal pentru un update-uri (noi proiecte, un articol), care vor conta mult pentru viitorul tău job în IT.
1. in articol scrie ca ...
(mesaj trimis de Alina în data de 08.10.2021, 11:44)
la cursul de Programator Java
vei invata JavaScript , HTML
si CSS ! E ca si cum ai spune ca
la cursul de curatat morcovi , vei
invata de fapt sa cureti cartofi !!!
Vai de capul vostru !!!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.10.2021, 12:34)
Un pic mai sus, zice si ca "Dacă ai înclinaţie spre design, poţi alege cursul de Programator Java."
Cred ca orice fel de material de marketing de acest gen ar trebui verificat de catre cineva care are un pic de habar inainte de a fi publicat.
Asta daca excludem varianta, foarte grava de altfel, ca ei chiar au un program care te invata web design, JS, HTML si CSS si se numeste "Programator Java". Ceea ce nu m-ar surprinde neaparat, cand e vorba de fonduri europene, ce mai conteaza calitatea, hai sa facem si noi ceva sa mai incasam niste bani...
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.10.2021, 12:43)
Completare: Acum am observat ca articolul este din partea eJobs.
Pe bune, domnilor/doamnelor de la eJobs, atat ati putut? Chiar nu aveti un developer in echipa cu mai mult de 2-3 luni experienta, cu care sa verificati inainte de a publica asemenea lucruri?