Angajaţii E.ON Moldova, implicaţi în furturi masive de energie

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 mai 2014

Angajaţii E.ON Moldova, implicaţi în furturi masive de energie

Update 17:12 Au fost reţinuţi un director şi trei şefi de serviciu din E.ON, precum şi un primar

Şapte persoane, printre care primarul din Sascut (Bacău), un director şi trei şefi de serviciu din E.ON, au fost reţinute astăzi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, informează surse din presă.

Cinci dintre suspecţi urmează să fie duşi la Judecătoria Bacău cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Printre cei şapte reţinuţi, se numără primarul localităţii Sascut din judeţul Bacău, Cristinel-Costel Bostan (PDL), acuzat de furt de energie electrică, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, precum şi cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi mai mulţi angajaţi E.ON, surse judiciare declarând că ar fi vorba despre Ştefan Vlasovanu (şef Formaţie Măsură la E.ON România), Denis Chiriac (şef Serviciu Inspecţie E.ON) şi Claudiu Popovici (şef Formaţie Măsură la E.ON), acuzaţi de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Printre reţinuţi, se află şi Marius Bogdan Chiţescu, directorul Departamentului de investigaţii antifraudă din E.ON România, învinuit de instigare la abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

În cazul altor două persoane vizate în acest dosar, procurorii au dispus cercetarea în libertate sub control judiciar.

"Cu privire la cuantumul reprezentând prejudiciul creat E-ON Energie România urmează ca reprezentanţii societăţii să reanalizeze cazurile care fac obiectul cercetărilor şi să precizeze cuantumul prejudiciului creat formulând în acest sens cerere de constituire ca parte civilă în prezenta cauză", menţionează procurorii băcăuani.

---

Zece persoane cu funcţii de conducere în cadrul E.ON Moldova, dar şi un primar, doi oameni de afaceri şi alte patru persoane au fost puse sub urmărire penală pentru fapte de corupţie, potrivit Parchetului Judecătoriei Bacău. Parchetul a anunţat, ieri, că au avut loc 14 percheziţii, fiind vizate 17 persoane suspectate de fapte de corupţie, dar şi că zece dintre acestea au funcţii de conducere şi control în cadrul E.ON Moldova.

Surse apropiate situaţiei au declarat pentru ziarul BURSA că urmărirea penală are legătură cu furturile masive de energie din zona Bacăului, din reţeaua E.ON Moldova. Şeful E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat, recent, că furturile de electricitate din reţele au fost de 22 milioane lei anul trecut.

Oficial, conducerea "E.ON Moldova Distribuţie" s-a rezumat să declare sec: "E.ON România aplică o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte furturile de energie electrică. Este atât în interesul consumatorilor, cât şi al companiei, ca orice consum fraudulos să fie descoperit, dovedit şi pedepsit conform legilor in vigoare.

În ceea ce priveşte ce s-a întâmplat astăzi (n.r. percheziţiile de ieri), la Bacău şi la Iaşi, precizăm că E.ON România a pus la dispoziţia procurorilor, ori de câte ori i-au fost solicitate, toate informaţiile necesare pentru derularea investigaţiei. Având deplină încredere în justiţia din România, E.ON va continua să coopereze cu autorităţile statului pentru bunul mers şi finalizarea investigaţiei".

Procurorii băcăuani susţin că există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014, suspecţii se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu, urmărind obţinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cate astfel de cazuri sunt in tara asta ?

    din pacate ,ati arestat doar cativa ,toti inspectori care s-au perindat din 2000 in filiala E,ON BACAU si pana acuma 2014 sant manjiti .CUM VA EXPLICATI STAREA LOR MATERIALA SI CEA FINANCIARA?

    Au inlocuit masura de "arest preventiv" cu cea de 'arest la domiciliu".Magistratii astia sunt niste hoti si niste porci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb