Angajaţii Staţiunii de Cercetare Viti-vinicolă Odobeşti au cerut demisia directorului

Ziarul BURSA #Companii / 6 ianuarie 2005

60 de angajaţi ai Staţiunii de Cercetare Viti-vinicolă Odobeşti au solicitat ieri demisia directorului societăţii, Florentin Dumitru, transmite Rompres. Salariaţii care au făcut o grevă spontană spun că s-au săturat să muncească fără să fie plătiţi, ei acuzîndu-l pe director de management defectuos.

La rîndul său, directorul Florentin Dumitru nu neagă situaţia existentă în rîndul salariaţilor, dar spune că, de fapt, criza de la Staţiunea de Cercetare Viti-vinicolă Odobeşti nu este altceva decît "o reflecţie în plan local a situaţiei de criză prin care trece sistemul de cercetare din agricultura româ-neas-că".

"În acest moment avem datorii de 4 miliarde lei, bani în care sunt incluse şi salariile, iar vinul nostru din crame, unde sunt aproximativ 100 de tone, valorează 12 miliarde lei. Din păcate, nu vom putea vinde acest vin decît în trimestrul II al acestui an", a explicat Florentin Dumitru. Directorul Staţiunii de Cercetare Viti-vinicolă a explicat că singura soluţie pe care o întrezăreşte ar fi asocierea în parteneriat cu o firmă privată din agricultură. "Am avut mai multe contacte cu Inter Agro şi dorim să facem o asociere în parteneriat. Din primele discuţii am stabilit deja că dînşii vor investi într-o linie tehnologică de îmbuteliere şi în replantarea celor 300 de hectare de vie din cadrul staţiunii cu butaşi tineri", susţine Florentin Dumitru. Directorul Staţiunii de Cercetare Viti-vinicolă spune că îm-butelierea vinului şi producerea unui vin de calitatea superioară pe care butucii de 20-30 ani din actuala vie nu-i mai poate produce ar fi singurele soluţii care ar salva societatea de faliment.

"Din cele 90 de astfel de staţiuni de cercetare din ţară, doar nouă, printre care şi staţiunea noastră, au profit contabil la finele lui 2005. Vă daţi seama de dimensiunea crizei din acest sis-tem", a conchis Florin Dumitru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb