Angela Merkel este împotriva recunoaşterii unilaterale a Palestinei ca stat

A.C.
Internaţional / 22 noiembrie 2014

Cancelarul german Angela Merkel a respins ieri ideea ca Germania să recunoască unilateral Palestina ca stat, precizând că palestinienii şi israelienii îşi pot soluţiona disputa îndelungată numai prin negocieri, transmite Reuters.

Obiectivul trebuie să fie acela ca ambele părţi să fie de acord cu o soluţie bazată pe coexistenţa a două state - unul israelian şi unul palestinian, a spus Merkel într-o conferinţă de presă la Berlin, după întrevederea sa cu premierul belgian Charles Michel.

''De aceea, din punctul meu de vedere, o recunoaştere unilaterală a statului palestinian nu ne-ar face să avansăm pe calea unei soluţii bazate pe coexistenţa a două state'', a explicat cancelarul german.

La rândul său, premierul Charles Michel a afirmat că Belgia este în general favorabilă recunoaşterii Palestinei ca stat. ''Dar întrebarea este când e momentul potrivit'', a adăugat oficialul belgian, care a subliniat nevoia unei poziţii comune a statelor Uniunii Europene în acest dosar.

Suedia a recunoscut Palestina ca stat la sfârşitul lui octombrie. Această recunoaştere, prima din partea unei ţări mari din Europa Occidentală, a fost salutată de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care o consideră ''curajoasă şi istorică'', în timp ce Israelul a calificat-o drept o decizie ''nefericită'' şi şi-a rechemat ambasadorul de la Stockholm.

Potrivit Autorităţii Naţionale Palestiniene, circa 135 de ţări au recunoscut deja Palestina. În afară de Suedia, alte şapte ţări membre actuale ale UE (Cehia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, România, Malta şi Cipru) au recunoscut statul palestinian, înainte de aderarea lor la Uniune.

La rândul său, Adunarea Naţională a Franţei va vota la 28 noiembrie o propunere a deputaţilor socialişti majoritari, care "invită" Parisul să recunoască Statul Palestina. Acest vot, unul exclusiv simbolic, va avea loc înaintea celui prevăzut să aibă loc în Senatul francez la 11 decembrie.

Şi deputaţii britanici s-au pronunţat luna trecută, tot simbolic, în vederea recunoaşterii statului palestinian, printr-o moţiune adresată guvernului de la Londra.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb