ANPC a amendat cu 190.500 de lei operatori economici din Dragonul Roşu

G.U.
Miscellanea #Protecţia consumatorilor / 17 noiembrie 2021

ANPC a amendat cu 190.500 de lei operatori economici din Dragonul Roşu

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare de 190.500 de lei unor operatori economici care îşi desfăşurau activitatea în centrul comercial Dragonul Roşu, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei transmis redacţiei.

Pe data de 17.11.2021, s-a desfăşurat o amplă acţiune de control conjugată a Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov, CRPC Sud Muntenia Ploieşti, CRPC Centru Braşov, CJPC Constanţa pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în complexul en-gros Dragonul Roşu.

La acţiunea, derulată sub coordonarea Vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, au participat şi reprezentanţi ai Secţiei de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov.

Au fost controlaţi 53 de operatori economici, care activau în diverse domenii comerciale (confecţii textile, jucării, cosmetice, produse electrice), la 38 dintre aceştia verificările nefiind încă finalizate.

Comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, 21 de amenzi contravenţionale, în valoare de 190.500 lei şi 2 avertismente.

În acelaşi timp, au fost luate şi măsuri speciale, respectiv: au fost sigilate 28 de spaţii comerciale, întrucât pe suprafaţa acestora au fost identificate produse posibil periculoase sau contrafăcute, urmând ca, în perioada următoare, operatorii economice să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse contrafăcute, investigaţia să fie continuată de poliţiştii de la SICE; s-a dispus interzicerea introducerii pe piaţă a produselor neconforme, în cazul a 5 operatori economici.

Printre cele importante abateri constatate au fost: deficienţe de informare a consumatorilor, lipsa afişării certificatului de înregistrare al companiei, lipsa instrucţiunilor de utilizare şi întreţinere, precum şi a informatiilor de siguranţă în limba română, de pe etichete, lipsa declaraţiei de conformitate a produselor, lipsa oferirii certificatelor de garanţie pentru produse, lipsa afişării preţurilor, lipsa documentelor de provenienţă a mărfii comercializate, comercializarea unor jucării notificate pe Sistemul de alertă al UE - RAPEX, comercializarea unor produse potenţial periculoase sau contrafăcute.

"Aşa cum i-am obişnuit până acum pe români, suntem o instituţie definită de mobilitate, deschidere, implicare şi acţiuni concrete, pentru a le insufla şi lor curajul de a ne semnala orice neregulă constată, iar când fac asta, să ştie că ANPC răspunde PREZENT! Ne bucurăm de încrederea consumatorilor, pentru care le mulţumim, şi îi asigurăm că reacţionăm mereu ferm şi că avem TOLERANŢĂ ZERO în faţa tuturor celor care nu le respectă drepturile", a declarat Claudiu Dolot, Preşedinte ANPC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb