ANPC a amendat operatorii economici din Prahova şi Braşov

G.D.
Miscellanea / 11 iulie 2022

ANPC a amendat operatorii economici din Prahova şi Braşov

Începând de la 01.07.2022, pe lângă structura tradiţională de control, dedicată litoralului Mării Negre şi Deltel Dunării, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a mai înfiinţat, în premieră, încă 4 structuri similare, dedicate perioadei de vacanţă din sezonul estival 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Este vorba despre:

-Comandamentul Munte, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalităţii din zonele: Valea Prahovei, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, coordonat de comisarul şef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu

-Comandamentul Moldova-Bucovina, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalităţii din zonele: Neamţ, Suceava, Iaşi, coordonat de comisarul şef adjunct al judeţului Neamţ, Vlad Ciurea

-Comandamentul Maramureş, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalităţii din zonele: Valea Izei, Săpânţa, Sighetu Marmaţiei, coordonat de comisarul şef al Regiunii Nord Vest, Cristian Nicula

-Comandamentul Mehedinţi, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalităţii din zonele: Băile Herculane, Clisura Dunării, coordonat de comisarul şef adjunct al judeţului Mehedinţi, Diana Moraru.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale acestei perioade aparţin Comandamentului Munte 2022, în urma acţiunilor desfăşurate în perioada 04-08.07.2022, în care au fost verificaţi 22 operatori economici, din judeţele Prahova şi Braşov.

"Sunt poate unul dintre cei mai noi funcţionari ai ANPC. Lucrurile se văd altfel din această parte a baricadei. Particip atât direct, cât şi pe prin intermediul filmărilor şi fotografiilor la toate acţiunile de control din comandamentul pe care îl coordonez.

Consider că singura şansă a turismului românesc este să se confrunte cu realitatea. Atât timp cât sunt comisar şef al unei regiuni importante, din perspectiva turismului, voi lua măsuri ferme şi mă voi asigura că niciunul dintre comisarii de pe teren nu va face altfel.

Nu comentez faptul că până acum lucrurile ar fi putut fi mai bune, spun doar că superficialitatea aparţine, cu siguranţă, trecutului. Prefer să las imaginile să arate realitatea de pe teren.

Voi milita pentru promovarea operatorilor economici care înţeleg că legea şi, implicit, consumatorii trebuie respectaţi.

Ar fi bine să ne caute, să ne ceară sfaturi şi să ia măsuri, înainte ca noi să ajungem acolo, pentru că nimic şi nimeni nu mă va face să închid ochii la nereguli.

Am venit în această instituţie pentru că am şansa să schimb lucrurile în bine. Sunt prahovean şi mă doare inima să văd că staţiuni întregi de pe Valea Prahovei aproape dispar de pe harta turistică, din cauza neglijenţei. Acesta este doar primul val" - Ion Iordăchescu, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 amenzi, în valoare totală de 95.000 lei şi 9 avertismente, subliniază sursa citată.

Măsurile complementare dispuse s-au referit la oprirea definitivă de la comercializare a 84 kg de produse alimentare, în valoare de peste 5.000 lei şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 3 unităţi.

Dintre abaterile constatate, cele mai importante sunt:

-Comercializarea unor produse alimentare expirate

-Modificarea stării termice a produselor alimentare

-Utilizarea unor condiţii de depozitare neconforme

-Lipsa informării cu privire la alergeni şi ingrediente care pot cauza alergii sau intoleranţe, în lista meniu

-Comercializarea unor produse alimentare cu caracteristici organoleptice modificate

-Folosirea unor agregate şi spaţii frigorifice neigienizate, cu depuneri de grăsimi

-Utilizarea unor cântare fără a avea buletine de verficare metrologică

-Folosirea unor materii prime fără elemente de identificare şi a unor legume-fructe, fără a fi indicată ţara de origine şi calitatea acestora

-Utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale

-Nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în spaţiile frigorifice

-Depozitarea unor produse alimentare sau băuturi direct pe paviment

-Reutilizarea ambalajelor de plastic ale produselor alimentare

-Comercializarea unor jucării notificate în sistemul RAPEX ca fiind periculoase

Comercializarea unor produse textile fără etichete traduse în limba română, fără a fi menţionată pe etichetă compoziţia fibroasă sau a produselor de încălţăminte fără pictograme

-Deficienţe de curăţenie în camerele destinate cazării şi pe căile de acces către acestea

-Existenţa în camerele destinate cazării a unor plăci de faianţă sparte, cu infiltraţii în tavan sau prize desprinse

-Utilizarea unor lenjerii de pat neigienizate, în spaţiile de cazare, având prezente fire de păr, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Interlopul si-a adus locotenentii?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb