ANPC a închis un operator economic care înşela consumatorii

E.D.
Companii #Servicii Financiare / 28 august 2014

ANPC a închis un operator economic, respectiv firma SC First Exit Group SRL cu sediul social în Cluj Napoca şi punct de lucru în Timişoara, care oferea consumatorilor împrumuturi, deşi nu era autorizat pentru acest tip de activitate, arată un comunicat al instituţiei.

Potrivit acestuia, împrumuturile erau acordate după o anumită perioadă de timp, dacă aceştia intrau într-o schemă piramidală prin achitarea unor sume lunare nejustificate, înainte ca aceştia să intre în posesia împrumuturilor respective. În urma cercetărilor s-a constatat că respectivul operator economic încălca prevederile legale privind protecţia consumatorilor, prin acordarea de împrumuturi prin aşa-zise contracte de mandat care nu ofereau informaţii simple şi uşor de înţeles determinând să se ia o decizie în necunoştinţă de cauză, afectându-le astfel interesele economice.

CRPC Cluj a dispus sancţionarea operatorului economic cu amendă, în valoare de 25.000 lei, şi închiderea definitivă, precum şi informarea IGPR SIF care a dispus întocmirea unui dosar penal.

Însă, CJPC Timiş a constatat prezenţa pe piaţă a unui operator economic similar, respectiv SC Saturnus Finance SRL, denumire diferită, aceiaşi administratori ca la SC First Exit Group SRL, căruia CJPC Timiş, în ultimile 3 luni, i-a dispus mai multe măsuri cumulând amenzi în valoare de 135.000 lei, precum şi măsura complementară de încetarea practicii. Au fost sesizate şi celelalte instituţii abilitate ale statului, în momentul de faţă se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune

Marius DUNCA, preşedinte ANPC, a declarat: "Din materialele promoţionale, utilizate de operatorul economic, s-a observat că acesta se orienta spre atragerea consumatorilor vulnerabili, cu venituri scăzute, chiar şi cu credite la operatorii financiari-bancari. Astfel putem considera că acesta nu urmărea ajutorarea consumatorilor, deoarece informaţiile oferite sunt neclare, neinteligibile, ambigue astfel consumatorul mediu fiind determinat sau susceptibil determinat să ia o decizie de tranzacţionare pe care altfel nu ar fi luat-o. În acest sens, sfătuim consumatorii să fie extrem de atenţi, să nu încheie nici un fel de contract de împrumut fără a se informa, în prealabil, asupra tuturor condiţiilor contractuale şi să nu se lase atraşi în capcane, precum ofertele mult prea avantajoase pentru ei."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb