ANPC, LA ZECE ANI DE ACTIVITATE: Un număr de 700.000 de reclamaţii şi amenzi de peste un miliard de lei

Andreea Cuzub
Companii / 29 noiembrie 2017

Bogdan Pandelică

Bogdan Pandelică

Valoarea amenzilor aplicate în cei zece ani de activitate ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a depăşit un miliard de lei, iar numărul sesizărilor rezolvate a fost de peste 700.000, cele mai multe pe domeniul alimentar, potrivit datelor prezentate, astăzi, de preşedintele instituţiei, Bogdan Marcel Pandelică, într-o conferinţă de presă.

Pandelică a afirmat, potrivit Agerpres: "În raportul de activitate al ANPC pentru cei 10 ani de activitate, trec în revistă câteva elemente legate de îmbunătăţirea actelor normative în domeniul protecţiei consumatorilor la capitolul serviciilor financiar-bancare, drepturile pasagerilor, fie că vorbim despre călătoria cu avionul, fie cu trenul sau naval, apoi drepturile consumatorilor când achiziţionează pachete de servicii turistice, regulamentul privind produsele alimentare, cu o serie de informaţii, ordinul dat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor privind produsele congelate etc".

De asemenea Bogdan Pandelică a afirmat: "La nivelul celor 10 ani de activitate, ANPC a cumulat peste 700.000 de reclamaţii soluţionate cu cazuistică diversă în funcţie de tipul de produse reclamate. Au fost aplicate peste un miliard de lei amenzi în decursul celor zece ani de zile. Nu ştiu dacă cifrele sunt importante. Important este că Autoritatea instrumentează cu mare aplecare fiecare reclamaţie, fiecare plângere şi încercăm să găsim soluţii pentru fiecare consumator. Din totalul reclamaţiilor rezolvate, cele mai multe, în procent de peste 30%, au venit din domeniul alimentar, după care domeniul nealimentar, cu o pondere de circa 20%, şi apoi până la 100% pe domenii cum ar fi servicii financiar-bancare, servicii de telefonie, servicii în zona turistică sau plângeri depuse de consumatori care au achiziţionat servicii de transport".

Centrul European al Consumatorilor din România, împreună cu Centrul European al Consumatorilor din Bulgaria, au organizat, astăzi, o conferinţă prilejuită de marcarea a 10 ani de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană.

La 1 ianuarie 2008, ECC România şi ECC Bulgaria s-au alăturat Reţelei ECC-Net pentru a-i sprijini pe cetăţenii UE în domeniul achiziţiilor transfrontaliere, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb