ANRP are nevoie de 504,81 milioane de lei pentru soluţionarea dosarelor depuse până acum

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Companii #Fondul Proprietatea / 3 decembrie 2008

Mihnea Iuoraş: Aşteptăm noul Parlament şi noul Guvern pentru a promova un act normativ nou

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a înregistrat, până la 27 noiembrie, 7.676 de cereri de despăgubire, reprezentând 840,35 milioane de lei 3,46 miliarde de acţiuni la "Fondul Proprietatea", potrivit reprezentanţilor ANRP. Dintre aceste dosare, Autoritatea a soluţionat 3.692, necesitând încă 504,81 milioane de lei pentru plata integrală a dosarelor depuse până la finele lunii trecute.

Mihnea Iuoraş, vicepreşedintele ANRP, ne-a declarat: "Suma de care avem nevoie creşte în fiecare zi pentru că se adună constant cereri noi de despăgubire. Suma este prea mare, ca Guvernul să o poată plăti dintr-o dată".

ANRP a primit, în perioada octombrie-noiembrie, anul acesta, 73,94 milioane de lei, dintre care 64 de milioane de lei reprezintă dividendele de la "Fondul Proprietatea". Suma de 9,94 miliaone de lei a fost alocată de la bugetul de stat, potrivit reprezentanţilor Autorităţii.

"În acest moment, aşteptăm noul Parlament şi noul guvern ca să promovăm un act normativ nou privind sursele de finanţare. Până în prezent, am avut mai multe proiecte de acte normative care nu au primit, însă, avizul ministerelor de resort", ne-a spus domnul Iuoraş, subliniind că raţiunea legii numărul 247/2005 privind regimul despăgubirilor a vizat despăgubirea foştilor proprietari prin acţiuni la FP şi nu prin bani.

Posibila întârziere a listării "Fondului Proprietatea" la ursă, precum şi tergiversarea alegerii unui administrator pentru Fond ar putea afecta, însă, procesul de despăgubire, foştii proprietari preferând să primească bani în locul acţiunilor la Fond. Domnul Iuoraş este de părere că recentele speculaţii din presă privind tergiversarea listării Fondului ar putea folosi celor care au intenţia de a cumpăra acţiuni FP la preţuri mici. Domnia sa ne-a spus: "Ce am citit recent prin unele publicaţii reprezintă o încercare de manipulare a pieţei. Există unele persoane care au interesul să reducă încrederea acţionarilor în Fond pentru a putea cumpăra acţiunile la preţuri mici."

Până în prezent, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a acordat despăgubiri în numerar de 202,55 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb