Un număr de 135 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active astăzi, după ce 88 de focare au fost stinse în intervalul 30 decembrie - 6 ianuarie, potrivit unui comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), citat de Agerpres.
Dintre focarele stinse, 16 focare erau în exploataţii comerciale de porcine, inclusiv în exploataţii comerciale de tip A.
Numărul total al porcinelor aflate în focarele active este de 276.348.
În intervalul 30 decembrie - 6 ianuarie au fost înregistrate 10 noi focare de pestă porcină africană, astfel: trei focare în judeţul Bihor, două focare în judeţul Cluj şi câte un focar în judeţele Dolj, Harghita, Prahova, Satu-Mare, Vaslui.
Cele 88 de focare stinse în această perioadă au fost în judeţele Teleorman (70 de focare stinse), Ilfov (8 focare), Giurgiu (6 focare), Dâmboviţa, Timiş, Bucureşti, Vaslui (câte un focar).
De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România - pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 6.161 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.
În intervalul 1 - 6 ianuarie, au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreţi: patru cazuri la mistreţi găsiţi morţi în judeţul Bistriţa-Năsăud, două cazuri la mistreţi vânaţi în judeţul Dâmboviţa, două cazuri la mistreţi vânaţi în judeţul Iaşi, câte un caz la mistreţ vânat în judeţele Bihor şi Tulcea, un caz la mistreţ găsit mort în judeţul Hunedoara.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.01.2022, 12:20)
Poate asa nu mai omoara bietele animale ca sa le manance. O alimentatie vegetariana e mult mai sanatoasa.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.01.2022, 20:09)
sin ce stiu se cer despagubiri pe stocuri acumulate si nevandute!
inca o tura vor pune lacatele...
iar asa cum am anuntat cu peste 1-2 ani: sa va tineti tare caci va bunuii pretul la carne!!!
maine poimaine incep protestele in serie din cauza scumpirii nivelului de trai.
ps: oricum avem producator ce fac srink inflation cu nesimtire acuta!
s e m n a t c o m e n t u r i c r e t i n e
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.01.2022, 11:10)
Mai avem numai 25% carne de porc romanesc.Escroci astia vor sa nu mai avem decat importuri.De unde sunt aduse infectarile sau sunt puse?