Medicii veterinari recomandă populaţiei din judeţele Ilfov, Buzău şi Olt să nu consume carne de porc până când nu se vor cunoaşte rezultatele finale ale investigaţiei declanşată de ANSVSA referitor la carnea contaminată cu dioxină importată din Irlanda.
"Recomand ca persoanele din cele trei judeţe Ilfov, Buzău şi Olt care au cumpărat carne să nu o consume în această perioadă, deşi pe perioade scurte acest consum nu poate genera afecţiuni grave", a declarat, ieri, Liviu Rusu, director general în Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), citat de Agerpres.
Directorul general al ANSVSA a declarat că ingerarea unei cărni contaminate cu dioxină pe un termen îndelungat ar putea genera anumite aspecte cutanate la nivelul dermei şi în cantităţi extreme această substanţă se poate depune pe ficat şi poate genera anumite forme de cancer la adulţi. Din acest motiv s-a dispus retragerea tuturor cantităţilor de carne contaminată cu dioxină şi distrugerea ei, chiar dacă riscurile de afecţiuni nu sunt ridicate.