Antibiotice susţine iniţiativele internaţionale şi derulează campania de informare "Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!"

A.F.
Companii / 18 noiembrie 2023

Antibiotice susţine iniţiativele internaţionale şi derulează campania de informare "Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!"

În contextul Săptămânii Mondiale a Conştientizării Antimicrobiene (World Antimicrobial Awarness Week - WAAW) din perioada 18-24 noiembrie 2023, Antibiotice susţine iniţiativele internaţionale şi derulează campania de informare "Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!", conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, parte a programului Antibioticele Mileniului III, iniţiat de Antibiotice Iaşi, campania are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii cu privire la bunele practici de utilizare corectă a medicamentelor antibiotice pentru păstrarea eficacităţii acestora pentru generaţiile viitoare.

Descoperite acum aproape 100 de ani, antibioticele rămân unele dintre cele mai importante descoperiri ştiinţifice ale secolului trecut care au contribuit la creşterea speranţei de viaţă cu aproximativ 20 de ani, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Însă, apariţia fenomenului de rezistenţă la antibiotice a devenit unul dintre cei mai importanţi factori de risc care ameninţă la nivel mondial păstrarea eficacităţii acestor medicamente pentru generaţiile viitoare.

"Sunt unul din susţinătorii campaniei «Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!» pentru că militează pentru prelungirea vieţii antibioticelor. Aceste medicamente esenţiale sunt de neînlocuit în terapeutică, un motiv în plus de a le administra corect şi numai atunci când este necesar. Acţionând în acest mod, cu siguranţă vom reduce din amploarea actualelor forme de rezistenţe la antibiotice şi vom contribui la prevenirea apariţiei altor forme noi. Pentru acest deziderat este nevoie de susţinerea tuturor celor implicaţi fie ei medici, farmacişti, asistenţi medicali sau pacienţi", a declarat prof univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, unul dintre profesioniştii recunoscuţi din domeniul medical care s-a alăturat acestui demers.

Acţiunile campaniei "Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!" au debutat pe 16 noiembrie 2023 cu sesiuni de instruire privind bunele practici în administrare, destinate studenţilor medicinişti şi farmacişti din cinci centre universitare (Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara) şi vor continua cu sesiuni de instruire destinate medicilor rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti.

Pe toată durata Săptămânii Mondiale a Conştientizării Antimicrobiene din perioada 18-24 noiembrie vor fi susţinute acţiuni şi campanii de informare adresate publicului larg. Astfel, în 350 de farmacii din judeţul Iaşi, atât din oraşe, cât şi din mediul rural, se va derula o campanie de informare în cadrul căreia farmaciştii vor deveni promotori ai utilizării corecte a antibioticelor prin distribuirea a 100.000 flyere cu recomandări privind utilizarea corectă şi responsabilă a antibioticelor.

În plus, pe 18 noiembrie 2023, de Ziua europeană de informare despre antibiotice, studenţi voluntari alături de reprezentanţi ai companiei Antibiotice vor oferi trecătorilor din centrele comerciale din Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara materiale informative despre utilizarea responsabilă a acestor medicamente.

"Este firesc ca Antibiotice, principalul producător de antibiotice din România, să sprijine iniţiativele la nivel european şi mondial pentru limitarea fenomenului de rezistenţă la antimicrobiene şi păstrarea eficacităţii antibioticelor pentru generaţiile viitoare. Consumul ridicat de antibiotice este motiv de îngrijorare la nivel mondial. Soluţia stă în educarea publicului larg şi implicarea pe scară largă a tuturor factorilor de decizie implicaţi în diferitele etape ale consumului de antibiotice în vederea utilizării corespunzătoare, astfel încât eficacitatea terapeutică a acestora să fie păstrată şi pentru viitor", a precizat Andrada Cozac, manager medical în cadrul Antibiotice.

Pentru ca mesajul "Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!" să ajungă la utilizatorii din toată ţara, în perioada 18-24 noiembrie 2023 se va derula şi o campanie de informare cu sprijinul Radio Europa FM în cadrul emisiunii Minutul de Sănătate, cu medici reputaţi din diferite specialităţi.

Proiectul susţinut de Antibiotice beneficiază în acest an de parteneriatul cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România şi Colegiul Farmaciştilor din România - filiala Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb