"Povara cea mai mare este pe ţările de la graniţa Ucrainei"

ANTONY BLINKEN: "Povara cea mai mare este pe ţările de la graniţa Ucrainei"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 6 martie 2022

Antony Blinken

Antony Blinken

Chişinău-Digi24- 06.03.2022: Secretarul de stat al SUA Antony Blinken se află astăzi în vizită în Republica Moldova, în cadrul unui turneu mai amplu în estul Europei, după invazia rusă în Ucraina. Înaltul diplomat american a afirmat că povara cea mai mare în această situaţie este pe ţările vecine şi a asigurat că SUA vor oferi resurse Chişinăului pentru a putea gestiona financiar această povară.

"În cei 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre SUA şi Rep. Moldova nu ne-am confruntat niciodată cu un moment aşa de urgent, cu provocările de astăzi. Războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei contra Ucrainei a declanşat o criză umanitară care deja are un impact enorm în zonă, inclusiv în Moldova.

Statele Unite vor face tot ce e posibil pentru a ajuta Moldova cu asistenţa pe care o acordă acestor oameni. Administraţia Biden a cerut Congresului să aprobe un fond de 2,75 de miliarde de dolari pentru asistenţă umanitară pentru nevoile oamenilor din Ucraina sau al altor ţări care ajută la gestionarea acestei crize. Comunitatea internaţională are această răspundere a de ajuta Moldova să gestioneze acest impact al războiului şi vom transmite acest mesaj şi în alte organisme internaţionale", a spus secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

"Moldova a ales calea democraţiei, a economiei incluzive, a apropierii de instituţiile europene. SUA vor sprijini Moldova pe acest drum, cu respectarea principiului neutralităţii înscrise în Constituţia sa. Sprijinim în mod ferm suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi statutul de neutralitate fixat în Constituţie", a declarat secretarul de stat american, la Chişinău.

Înaltul diplomat american a afirmat că povara cea mai mare în această situaţie este pe ţările de la graniţa Ucrainei.

"Aţi văzut răspunsul nostru, de mobilizare a comunităţii internaţionale, în răspuns la agresiunea Rusiei. Oriunde şi oricând agresiunea se va repeta, vom face acelaşi lucru", a adăugat Blinken.

Secretarul de stat american Antony Blinken i-a lăudat duminică pe conducătorii Republicii Moldova pentru că au primit refugiaţi din Ucraina.

Blinken a declarat că admiră generozitatea şi ospitalitatea Republicii Moldova şi a apreciat că R.Moldova a oferit "o poveste puternică şi pozitivă" a unei democraţii emergente "într-un moment în care, de câţiva ani, democraţiile au înregistrat regrese, în loc să meargă înainte".

Peste 230.000 de oameni au traversat graniţa dintre Ucraina şi Republica Moldova, după declanşarea invaziei, la 24 februarie, iar 120.000 dintre ei au rămas în această ţară, a anunţat premierul moldovean Natalia Gavriliţa, la întâlnirea cu Blinken din capitala Chişinău.

"Pentru o ţară mică precum Moldova, este un număr foarte mare", iar R.Moldova va avea nevoie de asistenţă pentru a face faţă afluxului, a adăugat ea. Blinken a asigurat-o pe Graviliţa că ţara sa poate "conta pe sprijinul nostru deplin".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ai nevoie de multa inteligenta pentru a'ti da seama de asta.

    Voi, pe insula voastra, din Panama pana la Bering o sa stati linistiti. Avioanele natoiste zboara zi si noapte doar pe deasupra capetelor noastre.

    Pe timp de razboi producatorii si vanzatorii de armament american fac bani frumosi. 

    gura pacatosului adevar graieste!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb