ANTREC: Toate locurile din pensiunile agroturistice vor fi ocupate în perioada sărbătorilor de iarnă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 24 septembrie 2007

Locurile pensiunilor din staţiunile rurale vor fi ocupate, în perioada sărbătorilor de iarnă din acest an, în proporţie de 100 %, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). Iarna trecută, peste 90 % din locurile disponibile în zonele rurale au fost ocupate de turişti.

Până în prezent, în zona Covasna, 80 % din locurile disponibile pentru perioada sărbătorilor de iarnă au fost solicitate în avans de turişti, în timp ce pe Valea Prahovei şi în zona Bran Moeciu, au fost închiriate în avans aproximativ 40 % din locurile de cazare dis­ponibile, conform datelor ANTREC, citate de Rompres. Tariful pentru un sejur de cinci nopţi, în zona Moeciu Bran, la pensiunile cu trei margarete, care oferă pensiune completă şi masă de Revelion este de aproximativ 450 de euro pentru o persoană. Un sejur la o pensiune de două margarete costă aproximativ 350 de euro de persoană, pentru cinci zile cu pensiune completă şi masă festivă de Revelion.

Pe Valea Prahovei, un sejur de cinci zile la o vilă de două margarete cu pensiune completă şi masă festivă de Revelion costă 920 lei pentru o persoană. În zona Neamţ, Ceahlău, Durău, Rarău, preţurile variază în jurul sumei de 250 de euro pentru un sejur de cinci zile de persoană, cu pensiune completă şi masă festivă de Revelion, la o pensiune de două margarete. 60 % din pensiunile din România sunt clasificate cu trei margarete. "Ca şi anul trecut, agroturismul se află într-o situaţie excelentă, majoritatea turiştilor reorientându-se spre acest mod de a-şi petrece vacanţele. Probleme cu care se poate confrunta, însă, turistul, în unele zone din ţara noastră sunt infrastructura şi lipsa de semnal la telefonul mobil", a declarat preşedintele ANTREC România, Attila Dărăguş.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb